Prisen på politikernes mat er kvalmende

Det er absurd at stortingspolitikere mesker seg i billig mat og drikke mens studenter bruker opp studielånet i SiO-kantina.

Publisert Sist oppdatert

Av all den uforskammede subsidierte maten jeg kan tenke meg, er stortingskantinen helt i tet, hakket før statlig subsidiering av kantinene i kontorene i Barcode og på Aker Brygge. Heldigvis betaler ikke vi for skipsmeglere og forretningsadvokaters lunsj, men det er vanvittig at staten subsidierer maten til stortingspolitikere. Det er ikke de mektigste menneskene her i landet som trenger subsidiert mat. Det er vanskelig å akseptere at de som har landets mest prestisjetunge verv og en solid lønn skal spise mat for noen skarve tiere i kantinen.

Bakgrunn: Sjekk de utrolige prisforskjellene i SiO-kantinen og på Stortinget

Hvordan ble det sånn at politikere spiser billigere, og helt sikkert bedre, enn studenter? Det er lett å se for seg at stortingspolitikere rettferdiggjør at middagen koster et par tiere når de tross alt står på dag og natt for landets beste. Men prisene i Stortingskantinen er derimot illustrerende for hvor lett det er å bli blind på egen makt og rettferdiggjøre egne privilegier. Politikere som ikke er villige til å betale det samme som alle andre for maten sin bør finne på noe annet å gjøre. Hvis billig mat er en forutsetning for å være folkevalgt, så har vi folkevalgte som har glemt hvem de representerer.

Hvordan ble det sånn at politikere spiser billigere, og helt sikkert bedre, enn studenter?

Jeg spiser nesten aldri i SiOs kantiner. Til det er kvaliteten for lav og prisen for høy. Subsidiene som i dag brukes på politikere kunne fått prisene i SiO-kantinen ned på et nivå som står i stil med kvaliteten på maten. Hvis ikke politikerne klarer å levere studielån og stipend som er i nærheten av å dekke utgiftene til studenter, så er det minste de kan gjøre å være med å senke prisene på kantinematen. Studenter som lever på lånte penger, og i mange tilfeller sliter med å få endene til å møtes, trenger utvilsomt billig mat mer enn stortingspolitikerne. Politikere, gi oss matsubsidiene deres!

Powered by Labrador CMS