«Vi skal klare det igjen!»

«Vi har hele veien prioritert å holde UiO så mye åpent som mulig, og det har fungert», skriver rektor Svein Stølen og prorektor Gro Bjørnerud Mo ved Universitetet i Oslo i dette innlegget.

Publisert Sist oppdatert

Debattregler i Universitas

• Vil du få din mening på trykk i Universitas? Send innlegget ditt på e-post til debatt@universitas.no.

• Typiske innlegg er mellom 1500 og 2500 tegn, inkludert mellomrom.

• Lengre innlegg kan vurderes i noen tilfeller. Vi tar oss retten til å forkorte innlegg.

• Vi trykker ikke innlegg som har vært publisert i andre aviser, eller som er hatske og trakasserende

• Legg ved et breddebilde av deg selv i e-posten.

• Frist for innsending av innlegg til papiravisen er søndag kl. 17.

• Legg ved et breddebilde av deg selv i e-posten.

Aller først vil vi ønske både nye og gamle studenter på det hjerteligste velkommen!

Denne uken skulle campus ha summet av aktivitet ved starten av semesteret. Slik blir det dessverre ikke. Vi forholder oss til føringene fra regjeringen. Det betyr at ordinær undervisning blir digital frem til 18. januar, og vi må ta høyde for at det kan bli forlenget. De fleste ansatte har hjemmekontor. Men campus er fortsatt åpen.

Vi vet at dette har vært og er en krevende tid. Ved UiO arbeider vi knallhardt for å kunne tilby god digital undervisning, men selv de beste digitale tilbudene skaper et savn etter å møtes ansikt til ansikt. Uten mulighet for fysiske møter blir de gode sosiale hverdagsrutinene svekket. For noen vet vi at isolasjonen fører til mismot. Vi vet allerede at unge opplever mer emosjonelt stress og dårligere livskvalitet enn eldre under koronaen.

Les også: «Regjeringen nedprioriterer studentene, igjen»

Vi gjør alt vi kan for at studentene våre skal komme gjennom disse utfordringene på best mulig vis. Vi holder bibliotek og lesesaler åpne (plasser må bookes, SiO har flere gratis tilbud som kan bidra til en variert og effektiv hverdag, og det finnes tjenester for dem som trenger noen å snakke med.

Vi jobber hardt for å gi dere så gode og trygge betingelser fremover som mulig -- i dialog med myndigheter, ansatte og studentene selv

Vi har hele veien prioritert å holde UiO så mye åpent som mulig, og det har fungert. En påminnelse om dette dukket opp i form av en herlig førjulshilsen på rektors Facebook-side — i god «Love Actually»—ånd. På plakatene noen av våre engasjerte studenter holder opp, kan vi se hva vi sammen fikk til:

* Under 0,2 smittede av ansatte og studenter ved UiO

* 0 smittetilfeller i fadderuken

* 0 smittetilfeller på kjellerpubene

* 0 smitteoverføring bekreftet skjedd på campus

* 0 å si på renhold.

Les også: «Regjeringen prioriterer og satser på studentene»

Under koronapandemien har studentene ved UiO hatt fokus på å studere. Strykprosenten i vår gikk ned, og snittkarakterene gikk opp. Vi er kjempestolte av innsatsen deres! Og vi jobber hardt for å gi dere så gode og trygge betingelser fremover som mulig — i dialog med myndigheter, ansatte og studentene selv.

UiO har vært så lukket som nødvendig, men samtidig så åpent som mulig. Det skal vi fortsette med.

Powered by Labrador CMS