Foto: Nicolay Woldstad
Foto: Nicolay Woldstad

Høyre prioriterer kunnskap

God formidling er det fremste oppdraget til høyere utdanning, skriver kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Publisert Sist oppdatert

Startskuddet for et nytt studieår år i hele landet er i gang. Høyre vil at du som student skal lykkes gjennom å møte studier av høy kvalitet og relevans, høye ambisjoner og tydelige forventninger. Da er noe av det viktigste å øke kvaliteten på undervisningen.

Har du vært eller er student kjenner du foreleseren som engasjerer, utfordrer og får deg til å se verden på en ny måte. Foreleseren som tar deg på alvor og inkluderer deg i det faglige fellesskapet. God formidling er det fremste oppdraget til høyere utdanning. Kunnskap skal ikke serveres og konsumeres, det skal oppstå og utvikles i fellesskap.

Røe Isaksen om sin tid som kunnskapsminister: Fire smilende år

En god utdanning er viktig for deg, men det er også viktig for samfunnet for øvrig. Det er viktig for din egen selvutvikling og videre karriere, men det er også viktig for å finne nye og bedre løsninger for å løse samfunnets oppgaver på en bedre måte. Derfor har kunnskap vært en av de viktigste prioriteringer de siste fire årene. For å nevne to ting: vi har lagt frem en egen stortingsmelding om kvalitet og vi har styrket studentenes økonomi betydelig. Dette har vi gjort fordi vi mener tiden var overmoden for å gjøre noe.

Kunnskapsministeren: - Humaniorastudier har veldig lave krav

I kvalitetsmeldingen stiller vi tydelige krav til kvalitet i utdanningen. I alle budsjettene har vi styrket studentenes økonomi utover pris- og lønnsvekst. I det siste budsjettet vi la frem sammen med KrF og Venstre startet vi opptrappingen mot 11 måneders studiestøtte. En viktig sak for studentbevegelsen. I tillegg har vi gitt penger til bygging av 8.159 studentboliger, over 2000 i året, som er mer enn dobbelt så mye som under den rødgrønne regjeringen. Et trygt og rimelig sted å bo er en viktig forutsetning for å kunne studere.

Humaniorastudier har veldig lave krav

Legger seg flat etter rasist-vitser: - Jeg dumma meg ut

Det går fremover, men vi er ikke i mål. Neste periode vil vi bygge enda flere studentboliger, innfase 11 måneders studiestøtte, forbedre støtten til norske studenter i utlandet, sikre mer praksis i utdanningen og styrke arbeidet med oppfølging av studentenes psykiske helse, for å nevne noe.

Lykke til alle nye og gamle studenter!

Powered by Labrador CMS