Rektor Svein Stølen og prorektor Gro Bjørnerud Mo: Velkommen til UiO!

Kjære studenter! Velkommen til et nytt studieår og velkommen til Universitetet i Oslo!

Publisert Sist oppdatert

Som rykende ferskt rektorat deler vi nok mye av deres spenning og forventning nå som semesteret starter.

Dere studenter gir av deres beste år til oss. Da skal vi gi det beste vi har tilbake. Dere skal kunne stille krav til oss, på samme måte som vi kommer til å stille krav til dere. Gjennom årene dere skal tilbringe her ved UiO kommer dere til å utvikle dere – både faglig og menneskelig. Men dere kommer også til å gjøre at vi som universitet utvikler oss.

Kjære student. Du sitter selv med mye av nøkkelen til et godt studentliv. Læringsmiljøundersøkelsen viser at det er det sosiale miljøet som har størst innvirkning på trivsel. Derfor; inviter gjerne med deg noen hvis du skal på fest, på forelesning, på trening eller bare ut av lesesalen en tur. Ta aldri for gitt at alle andre har noen å henge med.

Bruk tid her på campus og bruk tid på studiene – det gir suksess som student. Visste du forresten at det er om lag like mye å lære av å ha faglige, men uformelle, diskusjoner med medstudenter som det er av gruppearbeid organisert av studentene selv? Vår oppfordring er klar: Ta en pause, ta en kaffe, snakk fag med hverandre!

Den som trives og gleder seg til å gå på arbeid gjør ofte en bedre jobb. Slik er det nok for mange studenter også. Når dere nå skal skape tilhørighet og vennskapsbånd her på UiO, spiller fadderordningen en viktig rolle. Bruk den! Fadderne har også vært nye studenter, og de vet hvordan det var. Så snakk med dem, snakk med hverandre og gi hverandre et klapp på skulderen både på gråværsdager og i solskinn. Vi vet at studentene som holder kontakten med flere i faddergruppen og får et nettverk på campus har bedre sjanser for å klare studiene også.

Fra vår side skal vi jobbe iherdig med kvaliteten på læringsmiljøet mens dere er studenter hos oss! Dette er den viktigste oppgaven for oss, som UiOs nye rektorat. Vi ber dere om å si fra dersom det er noe dere ikke er fornøyd med. Bruk UiOs «Si fra»-system for alt det er verdt. Dette systemet er laget for at dere på en enkel måte skal kunne si fra til oss om alt fra dårlig inneklima på lesesalen til situasjoner dere opplever som vanskelige eller alvorlige. Så si fra! Det er vårt ansvar at dere har en trygg studietid. Ingen studenter eller ansatte ved UiO skal måtte oppleve trakassering eller diskriminering! Og husk; si fra om det som er bra også. Da vet vi hva som funker, og kan gjøre mer av det.

Vi ønsker dere lykke til som studenter ved UiO! Velkommen til oss!

Powered by Labrador CMS