Norges trangeste?

Publisert

Er HiO Norges trangeste høgskole? Oppslaget i Universitas 2. februar bygger på at vi har få leseplasser. Men bør vi ikke heller snakke om arbeidsplasser? Ikke bare fordi tallet da blir mange ganger så stort, men fordi det er PC-arbeidsplasser og grupperom det er rift om, mens det nesten alltid er ledig plass på lesesalen.

Ser vi på Læringssenterets størrelse delt på antall studenter, kommer HiO ut midt på treet. Men ser vi på størrelse i forhold til bruk, kommer vi dårlig ut. For på Læringssenteret har vi nesten en million besøk i året. Det er ikke mange steder studenter er så ivrige etter å besøke biblioteket. Da blir det trangt. Det er et kvalitetstegn at studentene krever mer plass. Men en viktig grunn til den høye bruken er at vi har prioritert grupperom og PC-arbeidsplasser framfor leseplasser.

For det er en myte at studentene sitter aleine i stillhet bøyd over en bok. Noen gjør det, men det er tre ganger så mange som sitter med en PC. Og over halvparten sitter sammen i grupper. Vi tilrettelegger for morgendagens arbeidsmetoder framfor gårsdagens.

Powered by Labrador CMS