Lillesøsteren på Blindern

Dersom vi skal ha rollen som akademisk forbilde er det ikke noe som er viktigere enn å vise at vi har de beste professorene uavhengig av kjønn.

Publisert Sist oppdatert

I Universitas kunne vi 2. mars lese at UiO er langt unna det likestilte universitetet vi skal være. Statistikken det henvises til viser at det i 2015 var snaue 30 prosent kvinnelige professorene ved UiO, mens HiOA med rette skryter av tilnærmet 50- 50 prosent kjønnsfordeling.

Les også: Høgskolen milevis unna universitetet

UiO har et mål om 40 prosent kvinner i faste vitenskapelige stillinger innen 2017. Det er flott, men det er bare ord, og rektor Ottersen vil ikke kommentere saken. Dette får meg til å lure på om universitetet har noen som helst idé om hvordan de har tenkt å nå dette målet.

Venstrealliansen krever at UiO handler like mye som de prater. Dersom vi skal ha rollen som akademisk forbilde er det ikke noe som er viktigere enn å vise at vi har de beste professorene uavhengig av kjønn. Venstrealliansen er den eneste listen ved UiO som har feminisme med som politisk grunnlag, og vi vil fortsette å presse UiO på likestilling til vi er de beste på området.

Hvis universitetet skal nå det høyst realistiske målet sitt må de starte nå. Jeg foreslår å starte med å sette flere kvinnelige fagfolk på pensum. Det vil sende et signal til studentene om at en karriere i akademia er realistisk for alle.

Powered by Labrador CMS