Foodtrucks på Frederikkeplassen

Publisert Sist oppdatert

Universitas publiserte onsdag 15. mars en kommentar hvor journalist Mads Randen gikk til [angrep på Studentsamskipnaden i Oslos serveringsmonopol](1) på Universitetet i Oslo. Det sto noe om baguetter og direktør Lisbeth Dyrbergs millionlønn og bla bla. I tillegg var det bakt inn ganske mye reklame for oss i Gjestelista.

Men enda viktigere, kommentaren nevner Villa Paradiso som eksempel på en type virksomhet som kunne erstattet deler av det nåværende SiO-drevne tilbudet. Nå er ikke vi i Gjestelista spesielt opptatt av akkurat Villa Paradiso, men vi er veldig opptatt av pizza. Ikke bare pizza, vi er faktisk også opptatt av all annen mat som smaker godt.

Vi er helt enige med Universitas’ journalist i at dagens SiO-tilbud ikke fungerer godt nok for studentene, og vi er selvsagt enige i hans påstand om at Gjestelista er den eneste lista som faktisk er opptatt av ekte studentvelferd, i motsetning til for eksempel AUF-lista eller Realistlista.

Allikevel er det ikke sentralt for oss at man på død og liv må ta et oppgjør med det som skjer inne i Frederikkebygningen. Vi mener det er vel så gode muligheter til å gi studentene et godt serveringstilbud utenfor på Frederikkeplassen, i form av foodtrucks. Gjerne med skjenkebevilling, om det var opp til oss, men vi er enige i at det er en prosess og at noen ting kan ta tid.

Ifølge kommentarartikkelen i Universitas er det 25 serveringssteder på Blindern. Gjestelista mener dette antallet bør økes til minst 40. Vi ser for oss en levende Frederikkeplass hvor det kryr av både varebiler og sultne studenter.

For å følge Mads Randens tråd: Det er ingenting som ville føltes bedre etter en dag på lesesalen enn en pizza fra en foodtruck på Frederikkeplassen og en kald øl i sola. Vi i Gjestelista er enige, og synes det er synd at dagens studentpolitikere har sovet så lenge i timen.

Powered by Labrador CMS