«Gi oss veggismat på Blindern!»

«Hvis UiO og Blindern skal være en del av det grønne skiftet i alle aspekter, må det også gjelde matveien», skriver Camilla Bjørnbakken Langen og Julianne Sørflaten Grovehagen fra Grønn Liste i dette leserbrevet.

Publisert Sist oppdatert

Debattregler i Universitas

• Vil du få din mening på trykk i Universitas? Send innlegget ditt på e-post til debatt@universitas.no.

• Typiske innlegg er mellom 1500 og 2500 tegn, inkludert mellomrom.

• Lengre innlegg kan vurderes i noen tilfeller. Vi tar oss retten til å forkorte innlegg.

• Vi trykker ikke innlegg som har vært publisert i andre aviser, eller som er hatske og trakasserende

• Legg ved et breddebilde av deg selv i e-posten.

• Frist for innsending av innlegg til papiravisen er søndag kl. 17.

• Legg ved et breddebilde av deg selv i e-posten.

Vi som er unge i dag, bryr oss om fremtiden vår, og vil ta valg i tråd med det grønne skiftet. Vi vil være med på å ta de riktige grepene for å få ned klimagassutslippene, og å minske kjøttkonsumet er et av de enkleste tiltakene man kan gjøre.

Les også: «Et første møte med studentpolitikken»

Derfor er det veldig skuffende at både nye Bunnpris og Union Blindern, som holder til i Fredrikkebygget på Blindern Campus, har et så dårlig utvalg av veganske og vegetariske alternativer. På Union Blindern er det for eksempel kun hummus-tallerken tilgjengelig for veganere, og alle bakevarene inneholder enten egg eller melk. Veganere ønsker også et lunsjtilbud, hvor man bare kan ta seg en bolle og en kopp kaffe!

Universitetet er en av Norges største kunnskapsprodusenter og skal være en viktig del av det grønne skiftet. Studentene må derfor ha muligheten til å velge matvarer som vi vet, av objektiv forskning, har mindre klimagassutslipp enn kjøtt- og melkeproduksjon. Studentene skal kunne velge et fullverdig plantebasert måltid, enten det er bakevarer, pizza, drikke eller snacks.

Nå finnes det så gode erstatningsprodukter for både kjøtt og melk at man merker ofte ikke forskjell på de animalske og de plantebaserte alternativene. Nå er det bare tilgjengelighet som gjør det vanskeligere å spise plantebasert enn å spise kjøtt.

Hvis UiO og Blindern skal være en del av det grønne skiftet i alle aspekter, må det også gjelde matveien. Her har spisestedene ved UiO et ansvar. Derfor mener vi i Grønn liste at det nyåpnede Bunnpris og Union skal se gjennom sitt utvalg for studenter som spiser vegetarisk eller vegansk. La oss ta gode valg som er i tråd med det grønne skiftet!

Les også: «Åpenhet fører til mindre ensomhet»

Powered by Labrador CMS