Kjøttfri mat er i vinden. Dette er en viktig trend, for på globalt nivå forurenser kjøttindustrien så mye at den er en av de største bidragene til de pågående klimaendringene.

En grønn bølge på UiO

Torsdag 5. november fikk Grønn Liste gjennomslag for en av de viktigste tiltakene UiO og SiO kan gjøre for å redusere sitt klimafortavtrykk: Kjøttfri mandag.

Publisert Sist oppdatert

Etter at Grønn Liste ble valgt inn i Studentparlamentet i april i år ser vi allerede nå resultatene av et grønt tilskudd i studentdemokratiet. Torsdag 5. november fikk vi gjennomslag for ett av de viktigste tiltakene UiO og SiO kan gjøre for å redusere sitt klimafortavtrykk, nemlig en resolusjon om en kjøttfri dag i uka i SiOs kantiner.

* Grønn Liste har kjempet for kjøttfri mandag over tid

Vedtaket er et sterkt signal fra Studentparlamentet om at kjøttfrie alternativer både er viktig og nødvendig. Det er et signal som Velferdstinget og SiOs Hovedstyre nå bør ta på alvor.

Kjøttfri mat er i vinden. Vinmonopolet gir i år vintips til nøttestek på sidene om julemat i sitt kundemagasin. Rema 1000 promoterer aktivt vegetarmat på sine Facebook-sider. Dette er en viktig trend, for på globalt nivå forurenser kjøttindustrien så mye at den er en av de største bidragene til de pågående klimaendringene. Ved å velge kjøttfri mat, får du en mulighet til å spise både sunt, billig og miljøvennlig. Den muligheten bør SiO gi studentene.

Powered by Labrador CMS