Etiske investeringer

Det er ikke uetisk å forbedre menneskenes livsbetingelser

Publisert Sist oppdatert

Leder av Grønn Liste, den moralsk forargede Jonas Nilsen, retter igjen pekefingeren mot universitetsledelsen i Universitas 27. april. Denne gangen er det universitetets investeringer i olje, gass og kull som vekker hans harme.

Les også: Nå er det nok!

Tilgang på rimelig og pålitelig energi fra kull og hydrokarboner i jordskorpen har løftet og løfter millioner av mennesker ut av fattigdom og forbedrer og forlenger deres liv. Jonas Nilsen synes det å bidra til dette er uforståelig, men det betyr ikke at det er uetisk å forbedre menneskenes livsbetingelser. Tvert imot er det uetisk å hindre tilgang til rimelig og pålitelig energi.

På øya Hispaniola har den ene delen benyttet hydrokarboner fra jordskorpen mens den andre delen har brukt fornybar energi. Satellittbilder viser at den ene delen er grønn mens den andre er brun. Hvilken del har brukt hydrokarboner fra jordskorpen?

En stor del av verdens forbrenning av kull og disse hydrokarbonene har foregått de siste par tiår uten at det har vært en temperaturøkning av betydning. Samtidig har jordkloden blitt grønnere og matproduksjonen økt. La oss håpe på en fortsatt god og varm planet.

Powered by Labrador CMS