Arkivfoto: Hans Dalane-Hval

Nå er det nok!

Gjennom sine investeringer bidrar UiO til å ødelegge miljøet og sette fart på klimaendringene.

Publisert Sist oppdatert

I Universitas 20. april kunne man lese at UiO investerer store summer i olje, gass og kull. Universitetet investerer til og med i kullselskaper som er ekskludert fra oljefondets portefølje, fordi de er så enormt skadelig for miljø og klima.

Les også: UiO investerer i miljøverstinger

Det er universitetets oppgave å bygge morgendagens samfunn og derfor viktig at de går i bresjen for det samfunnet vi ønsker, men med sine kullsvarte og oljedryppende investeringer gjør UiO det stikk motsatte. Det er både uansvarlig og uetisk.

For et universitet som profilerer seg som «grønt», så må dette være flaut. Ja, det er så flaut, at rektor Ole Petter Ottersen rett og slett ikke vil stille opp i intervju med Universitas om saken. Selvfølgelig vil han ikke det, for hvem vil vel stille opp i intervju for å forsvare brutte løfter, miljøfiendtlig oppførsel og manglende handlekraft?

Gjennom sine investeringer bidrar UiO til å ødelegge miljøet og sette fart på klimaendringene. At en kunnskapsinstitusjon kan få seg til å være med på det er helt uforståelig. At rektoratet har visst om dette i lang tid uten å ha gjort noe med det er enda mer uforståelig.

Denne saken viser en totalt manglende evne og vilje til å gjøre UiO til det grønne universitetet man liker å profilere seg som. Nå burde det være nok av tom retorikk og brutte løfter. Vi trenger handling, og UiO må bli foregangsinstitusjon inn i et grønt og bærekraftig samfunn. Da ville et fornuftig steg på veien være å trekke investeringene sine ut av olje, gass og kull, og heller investere i grønne, bærekraftige og fornybare næringer. Imidlertid virker det ikke som at fornuften står særlig høyt i kurs hos UiOs ledelse når det gjelder miljø og klima. Rektoratets miljøstrategi er tross alt å nekte og stille til intervju.

Powered by Labrador CMS