Et siste svar

Publisert

Jeg driver ikke med fri diktning, som Karsten Eig påsto i sitt innlegg 29. april. Kristoffer Haug kritiserte i sitt innlegg 18. mars at jeg bare uten videre postulerer at «bevisstheten kommer fra det mentale energifeltet». Universitetets vitenskap, på sin side, postulerer helt uten videre at bevisstheten bare er et produkt av hjernen. Det er omtrent som å si at stemmen en hører i en telefonsamtale, kun er et produkt av mobiltelefonen, at stemmen ikke kommer fra et menneske.

Valerie Hunt, professor i kinesiologi ved UCLA, har utviklet en teknologi for å måle det menneskelige energifeltet. Hunt har foretatt EMG-lesing (elektromyografi-, red.anm.) av energifeltet og EEG-lesing (elektroencefalogram-, red.anm.) av hjernen samtidig. Hun oppdaget at når hun laget en høy lyd eller et lysflash, så registreres stimuleringen først i det menneskelige energifeltet, og deretter dukket det opp i EEG-lesing av hjernen. På samme måte viser sykdom seg i det menneskelige energifeltet før det kommer i kroppen. Da kan vi, hvis det ikke har gått for langt, helbrede kroppen ved å fikse på «blåkopien» (energifeltet) via healing. H.S. Burr, professor ved Yale-universitetet, observerte et elektromagnetisk felt i form av en salamander rundt et salamanderegg, til og med før det ble befruktet. Dette viser at informasjonen om salamanderen kom før det fysiske.

Men det er en viktig ting Haug har helt rett i, at jeg burde ha spesifisert nøyaktig hva jeg mente med ordene energi, felt og frekvens, da de brukes om helt konkrete fenomener i fysikk. Jeg snakker om den nye spiritualiteten. Men det er vanlig å låne ord når man skal forklare noe man ikke har noen ord på fra før. I dagligtale kan man for eksempel si om to mennesker at de er på «bølgelengde», og at «kjemien stemmer».

Haug spør meg hva jeg mener med at «vi påvirker resultater eller tiltrekker oss forskjellig ettersom hvilken frekvens vi er på». Det er en gammel okkult lov om tiltrekning. Likt tiltrekker likt. Eller at man må være det man vil tiltrekke seg. Det har med tanker og følelser å gjøre.

Powered by Labrador CMS