Jupiter kaller, Nystrand!

Publisert

I forrige Universitas ble det spurt «Kor er Kim?». Det er mulig han besøkte Magnus Nystrand på Jupiter der demokratiske spilleregler har opphørt å eksistere. Magnus Nystrand gikk nemlig hardt ut mot Norsk studentorganisasjon (NSO) i forrige ukes Universitas. Velferdstinget i Oslo og Akershus sin leder sparte ikke på kruttet, og kalte nasjonale studentpolitikere for organisasjonskåte, tafatte og dumme. Kanskje ikke de beste adjektivene å bruke om folk du har lyst å samarbeide med?

Nystrand oppfører seg som en seks år gammel gutt som ikke har fått viljen sin på en lørdagskveld.

Velferdstinget i Oslo og Akershus har programfestet at de ønsker å bli en del av NSO, og det er dumt at Nystrand forspiller denne sjansen ved å oppføre seg som en seks år gammel gutt som ikke har fått viljen sin på en lørdagskveld. Den seks år gamle gutten lærer fort at det kommer flere lørdager, det burde også Nystrand skjønne.

NSO representerer 200 000 studenter, og har landsmøtet en gang i året. Her møtes cirka 200 studenttillitsvalgte for å ta de store diskusjonene om hvordan NSO skal organiseres. Dette kalles et representativt demokrati, og Nystrand vet godt at det er disse som fatter vedtak om for eksempel velferdstingenes rolle i NSO. Før Landsmøtet neste år, har arbeidsutvalget initiert en rekke tiltak for å forbedre kontakten og samarbeidet med velferdstingene, men igjen er Nystrand skuffet for at han ikke fikk den største isen med en eneste gang!

Det er videre litt spesielt at Nystrand blander samskipnadenes budsjetter inn i denne debatten, ettersom det er institusjonene som er medlemmer i NSO. Disse medlemslagene har full anledning til å melde seg ut av NSO, og det er grunn til å spørre seg hvorfor Nystrand mener de ikke er kapable til å ta en slik avgjørelse på vegne sine studenter. Det er vel nærliggende å tro at dette er definisjonen av feilslått maktarroganse.

For å oppklare for de som måtte tro noe annet: Vi inviterer mer enn gjerne til enda mer samarbeid med velferdstingene, og vi mener at viktige spørsmål som både kontingent og en eventuell tilbakebetaling til samskipnadene, skal tas opp. Men vi tar avgjørelser der avgjørelser hører hjemme. Det er et helt grunnleggende demokratisk prinsipp! I alle fall i vår verden.

Powered by Labrador CMS