En akademisk pissekonkurranse

Uansett hva som ligger, eller ikke ligger, bak NTNU-kampanjen, så er det hele ganske latterlig.

Publisert Sist oppdatert

Er poenget å si at «det er hos NTNU det egentlig skjer?»

Bor du i Oslo har du garantert fått med deg NTNU (Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, red.anm.) sin siste kampanje «Challenge». Flere steder kan du lese ordet «challenge» etterfulgt av enten «democracy», «power», «everything» og kanskje til og med «yourself». «Challenge yourself» er nå det første du leser når du tar foten ut på Blindern t-banestasjon. «Helt tilfeldig plassering», sa Bjarne Foss, prorektor ved NTNU og ansvarlig for kampanjen: «Det ligger ikke noen tanke bak». Nei vel, men da kan vi kanskje være enige om at det, i god markedsføringsånd, er en ganske klønete plassering?

Les også: — Lumpent gjort, mener UiO-student om «Challenge»-kampanjen

Det hele fremstår som en subtil, men allikevel ekstremt synlig, akademisk pissekonkurranse. Å pryde Blindern t-banestopp med reklame for et annet universitet hadde vært helt legitimt i forkant av søknadsfristen hos Samordna opptak. Det er tross alt sunt at morgendagens studenter vet om hvilke valgmuligheter de har. Men det gir virkelig ikke mening å reklamere for NTNU på UiO (Universitetet i Oslo, red.anm.) nå. Spesielt ikke med ordene «Challenge yourself» bare for å gi et aldri så lite stikk til oss studenter om at vi har valgt feil.

Misforstå meg rett, jeg vet at jeg ikke har valgt feil. Men er poenget å dra valget om UiO som utdanningsinstitusjon i tvil? Får ikke studentene det de ønsker å oppnå ved UiO? Er det ikke utfordrende og bra nok? Er poenget å si at «det er hos NTNU det egentlig skjer»? Å utfordre etablerte sannheter, seg selv, og ikke minst akademia er vel mye av poenget med å begynne på høyere utdanning i utgangspunktet, er det ikke?

Fikk du med deg? NTNU ville ikke heise regnbueflagget under Pride: Det gjør UiO hvert år.

Flere har også reagert på slagordet som pryder Stortinget t-banestasjon: «Challenge democracy». Man har påpekt det hele som usmakelig i en tid hvor det politiske bildet viser at demokratiet flere steder faktisk er utfordret. Burde man ikke heller oppfordre til å utfordre politikken, ikke fundamentet samfunnet i Norge er bygget på?

Uansett hva som ligger, eller ikke ligger, bak NTNU-kampanjen, så er det hele ganske latterlig. Samtidig kan man snu på det og si at min sterke reaksjon som UiO-student på en så triviell ting er latterlig. Men vi kan i alle fall slå fast at er det én ting NTNU er, så er det 9 millioner kroner fattigere og en feilslått kampanje rikere.

Studentene talte: –⁠ NTNU er best

Powered by Labrador CMS