'Selv om AP/SP regjeringen ikke har styrt Norge lenge ser vi allerede begynnelsen på en ny kurs,' skriver Fredrik Sørlie.
"Selv om AP/SP regjeringen ikke har styrt Norge lenge ser vi allerede begynnelsen på en ny kurs," skriver Fredrik Sørlie.

Høyres kollektive hukommelsessvikt

"Det er lett å spørre seg selv hvorfor Høyre ikke gjennomførte alle de løftene de nå snakker om mens de styrte landet i 8 år," skriver Fredrik Sørlie i dette innlegget.

Publisert Sist oppdatert

Debattregler i Universitas

• Vil du få din mening på trykk i Universitas? Send innlegget ditt på e-post til debatt@universitas.no.

• Typiske innlegg er mellom 1500 og 2500 tegn, inkludert mellomrom.

• Lengre innlegg kan vurderes i noen tilfeller. Vi tar oss retten til å forkorte innlegg.

• Vi trykker ikke innlegg som har vært publisert i andre aviser, eller som er hatske og trakasserende

• Legg ved et breddebilde av deg selv i e-posten.

• Frist for innsending av innlegg til papiravisen er søndag kl. 17.

• Legg ved et breddebilde av deg selv i e-posten.

Det er helt åpenbart at man får bedre tid til å drive med politikk på 8 år enn et par måneder. [Oftedal og Høyres studenter](aa) konklusjon er både forhastet, men også feil. Selv om AP/SP regjeringen ikke har styrt Norge lenge ser vi allerede begynnelsen på en ny kurs. Man går bort fra Høyresidens urettferdige skattekutt og kutt i velferd og satser på billigere tjenester for oss studenter, klimakutt og rettferdig fordeling.

Les også: "På tide å skru på varmen!"

Den nye regjeringen ledet av Arbeiderpartiet har store ambisjoner for oss studenter.

La oss ikke glemme da Erna Solberg viste sitt sanne ansikt under koronapandemien. Rike boligspekulanter med tomme utleieboliger fikk millioner i krisepakkepenger. Studenter fikk smuler, lite treffsikre krisepakker og uklare beskjeder fra den daværende regjeringen. Det hjelper lite på å være etterpåklok.

Den nye regjeringen ledet av Arbeiderpartiet har store ambisjoner for oss studenter. Vi skal gå gjennom regelverket for å sikre oss bedre inntekt, vi skal bygge flere studentboliger og ha 12 måneders studiestøtte for foreldre med barn. Viktige satser som vi kommer til å merke.

Men det er flere andre politiske beslutninger enn studiestøtte og bolig som er viktig for vår felles fremtid. At vi skal jobbe for en tannhelsereform som gjør at vi faktisk har råd til å besøke tannlegen. At de som har vært permitterte under pandemien skal få feriepenger. Og ikke minst at vi legger nå frem for stortinget det mest ambisiøse budsjettet på klima. De grønne arbeidsplassene skal skapes og oljenæringen skal få økt CO2 avgift.

Det er lett å spørre seg selv hvorfor Høyre ikke gjennomførte alle de løftene de nå snakker om mens de styrte landet i 8 år. Det er hevet over all tvil at de ikke leverte nok, hverken på klima, studentvelferd eller rettferdig fordeling. Da er det opp til Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV å rydde opp. Den jobben er vi klare til å ta.

Les også: "Vi trenger økt studiestøtte nå"

Powered by Labrador CMS