Usolidarisk: Forslaget om å fjerne parkeringsplasser på Blindern er ikke bare idealisme på sitt verste. Det er også fryktelig usolidarisk, skriver Max Henrik Arvidsson.

Utdanning for alle — ikke bare de med månedskort

«Det er utslippene vi vil ha ned, ikke inngangen til studier», skriver Max Henrik Arvidsson fra Den konservative studentforening i dette innlegget.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag 14. april gikk Rauand Ismail fra MDG [ut i Universitas](aa) med visjonen et bilfritt UiO. Parkeringsplassene skal ryke, og han har mange forslag til nye spennende prosjekt som kan overta parkeringstomten: både parker, konsertscener og uteserveringer. Dette er fint for mange, men som vanlig er det de som sliter mest, som ikke blir husket.

Forslaget er ikke bare idealisme på sitt verste. Det er også fryktelig usolidarisk. Hva er det viktigste når vi studenter endelig skal tilbake til campus? For Den konservative studenterforening er det at alle har muligheten til å møte opp — enten de ankommer med bane, buss eller bil.

Det er ingen utfordring for unge, ressurssterke mennesker som kan løpe til t-banen eller 17-trikken. Studenter som er avhengige av en assistent for å komme seg gjennom dagen, får lettere tilgang med bil. Foreldre som haster gjennom den mer og mer ufremkommelige byen for å levere ungene i barnehage eller skole for så å rekke første forelesning klokken åtte, kan være avhengige av bil for å få dagen til å gå opp. De som grunnet de skyhøye leieprisene i det rødgrønne Oslo ikke har mulighet å bo ved siden av t-banenettverket, mister dyrebar studietid dersom veien til og fra campus er en rundreise av ulike kollektivmiddel.

Vi må huske at politiske initiativ kan ha uheldige, uintenderte konsekvenser

Det er mange grunner til at studenter har behov for bil. Dersom bilen er elektrisk, vil det ikke være utslipp knyttet til det å gjøre hverdagen litt enklere for folk. Det er utslippene vi vil ha ned, ikke inngangen til studier.

Les også: «Ja til et grønt, hyggelig og sosialt campus»

Vi må huske at politiske initiativ kan ha uheldige, uintenderte konsekvenser. Vi skal ikke lukke dører for mennesker, men heller åpne dem. Park er vel og bra, og på Blindern er vi heldige nok til å ha store grøntområder rundt oss. Det kan avholdes konsert i Fysikkbakken, og mange av oss ser frem til utepils på Frederikkes plass. Parkeringsmuligheter er det færre av. Og større avstand mellom forelesningssalen og bilen vil være et unødvendig hinder som legger større hinder i veien for mange studenter. Derfor bør parkeringsplassene bli.

Denne saken dreier seg ikke om parkering, det handler om tilgang til utdanning. Og forslag som dette gjør intet annet enn å forhøye terskelen for de som kanskje har den høyeste terskelen fra før. La parkeringsplassene leve.

Les også: «Gutter kan også gråte!»

Powered by Labrador CMS