«Søk om midler til din forening!»

«SiO har innvilget en ekstraordinær pott på tre millioner kroner til studentfrivilligheten. Denne sjansen bør studentforeningene gripe med begge hender», skriver leder i Velferdstinget i Oslo og Akershus Gard Løken Frøvoll.

Publisert Sist oppdatert

Debattregler i Universitas

• Vil du få din mening på trykk i Universitas? Send innlegget ditt på e-post til debatt@universitas.no.

• Typiske innlegg er mellom 1500 og 2500 tegn, inkludert mellomrom.

• Lengre innlegg kan vurderes i noen tilfeller. Vi tar oss retten til å forkorte innlegg.

• Vi trykker ikke innlegg som har vært publisert i andre aviser, eller som er hatske og trakasserende

• Legg ved et breddebilde av deg selv i e-posten.

Etter at de statlige restriksjonene trådte i kraft 12. mars, er mye forandret. Blant annet er studentene borte fra campus og må som alle andre unngå større forsamlinger og holde god avstand. Dette gir elendige kår for studentforeningene. En stor del av omsetningen til mange foreninger er kjøp og salg av diverse varer, som mat og drikke, kulturopplevelser og medlemskontingenter. Alle disse inntektene forsvinner når det verken er lov å arrangere eller delta i den vanlige fysiske studentkulturen. Velferdstinget i Oslo og Akershus ser på dette med stor bekymring. Student-Oslo er helt avhengig av studentkulturen for å videreutvikle hovedstaden som studentby. Lav aktivitet og potensielle konkurser er det siste vi ønsker oss.

Les også: «Ingen uendelig sparekasse»

Tidligere i april vedtok derfor Velferdstinget at vi ønsker en tiltakspakke til studentfrivilligheten. Vi ble hørt av SiO, og de opprettet en ekstraordinær pott på 3 millioner kroner rettet mot koronatruede studentforeninger. Dette er en viktig prioritering av SiO, oppnådd gjennom hardt arbeid og kloke vedtak fra Velferdstinget. Nå er målet vårt at de foreningene som trenger det, skal søke om midler. Pengene gjør først nytte når de er mottatt hos studentforeningen, så nå er det viktig at studentforeningene søker. Søknadsfristen er 6. mai. Gå inn på Velferdstingets nettsider eller send e-post til foreninger@sio.no om du har noen spørsmål om ordningen.

Og til alle studenter: En gang vil vi kunne leve som normalt igjen. Traske rundt på campus som vanlig, stresse mer over å rekke neste forelesning enn å holde 2 meters avstand til alle. Når campus åpner igjen, håper jeg flest mulig griper muligheten og blir med i en studentforening. Etter flere måneders sosial isolasjon er det lite som passer bedre enn å bli med på skapelsen av studentkultur i Norges største studentby. Men først må foreningene overleve krisen. Jeg håper tiltakspakken viser seg å komme til nytte.

Les også: «Lektor med akademisk dybde»

Powered by Labrador CMS