Meinichs uttalelse stemmer ikke

Publisert

Frode Meinich, teknisk direktør ved Universitetet i Oslo (UiO), forklarer i forrige Universitas hvorfor UiO ikke ønsker å fjerne personnummeret fra studentkortene. Det viktigste argumentet Meinich har for å bruke personnummer på nøkkelkortene er at de skal fungere som «fullverdige ID-kort», og han skriver videre at for å være et fullverdig ID-kort må kortet inneholde personnummer.

På datatilsynets nettsider finner man følgende: «Etter Datatilsynet si oppfatning er det svært sjeldan sakleg behov for å ha fødselsnummer (11 siffer) påtrykt eit ID-kort eller adgangskort.» Datatilsynet skriver også på mail at «Fødselsnummer kan bare brukes når det er saklig behov, og når det er umulig å oppnå tilfredstillende identifikasjon ved bruk av andre metoder, som for eksempel navn, adresse, fødselsdato, medlems- eller kundenummer.»

Med andre ord stemmer det ikke når Meinich skriver at ved å slutte å trykke personnumrene på studentkortene så går de vekk fra prinsippet om at kortene fungerer som generelle ID-kort. Av den grunn regner jeg med at jeg om kort tid kan gå og bytte studiekortet mitt i et kort uten personnummer.

Powered by Labrador CMS