Studentkort med EU-standard

Publisert

I forrige utgave av Universitas påpeker Einar Wengen helt korrekt at et ID-kort ikke alltid trenger å ha fullt personnummer. Mange ungdomsklubber og idrettsforeninger har for eksempel medlemskort uten personnummer. Når Universitetet i Oslo (UiO) innførte studentkortene, besluttet man imidlertid at man ønsket å gi studentene et best mulig kort som også kunne benyttes som ID for eksempel i banken, på flyturen hjem til jul eller på postkontoret. Kortene er også forberedt for å kunne være småpengekort omtrent som et bankkort i samarbeid med for eksempel Studentsamskipnaden i Oslo (SiO), men denne funksjonen er så langt ikke tatt i bruk. Vi følger også med på hva man gjør med studiekort generelt i EU. Dersom man har bankkort eller sertifikat vil man også på disse finne fullt personnummer.

– Vi forlanger ikke at studentene skal bære kortene synlig, bare at studentene kan legitimere seg ved å vise frem kortet når det er nødvendig.

Hvis Wengen ikke ønsker denne servicefunksjonen på sitt kort kan han ta kontakt med vår sikkerhetsrådgiver så skal vi produsere et kort for han med bare fødselsdato. De øvrige studentene vil fortsatt få servicetilbudet med et fullverdig kort. Fokus på personnummer har blitt større med årene, men man skal være klar over at på UiO forlanger vi ikke at studentene skal bære kortene synlig, bare at studentene kan legitimere seg ved å vise frem kortet når det er nødvendig. Dette kan for eksempel være når man oppholder seg i bygningene på kveldstid. Det er derfor ingen større risiko for misbruk på grunn av studiekortet enn det er ved for eksempel å inneha et sertifikat.

Powered by Labrador CMS