BTW, Lekve!

Publisert

Kyrre Lekve slår et slag for profesjonsstudiene lærer, ingeniør og helse i forrige utgave av Universitas. I samme innlegg etterlyser Lekve også at det trengs mer praksis tilnærming i høyere utdannelse. Lekve skriver at de aller største behovene for kompetanse fra mot 2020 vil komme innenfor de nevnte profesjonsstudiene. Det er helt klart et behov for både flere lærere og ingeniører, men har Lekve glemt en annen viktig studentgruppe?

Ifølge SSB vil Norge frem mot 2030 trenge 80 000 flere personer med kompetanse innen økonomi og administrasjon. Denne gruppen vil da telle 200 000 og gå forbi lærere som den største yrkesgruppen i Norge. Mange av disse personene vil bli utdannet fra Handelshøyskolen BI. Handelshøyskolen BI er Norges tredje største utdanningsinstitusjon med 20 000 studenter og hver tidende nordmann har en eksamen fra BI. Handelshøyskolen BI er en privat stiftelse hvor overskuddet går tilbake til forskning og studentene. Med andre ord så er BI en betydelig samfunnsgode som utdanner arbeidstakere som Norge etterspør.

Lekve og Kunnskapsdepartementet må ikke glemme økonomistudentene.

Ved BI er praksis en integrert del av studieløpet. Ordninger med internship som en del av timeplanen og tett kontakt mellom studentene og næringslivet i form av mentorordning og case-løsing tilfører utdanningen stor verdi. Lekve og Kunnskapsdepartementet må ikke glemme økonomistudentene. Det må også satses på økonomiske og administrative fag i årene som kommer og en bedre studiefinansiering for studenter ved privat høyere utdanning bør være en del av en slik satsing.

Vi ønsker gjerne å invitere Statssekretær Lekve og Kunnskapsdepartementet opp til BI og Studentforeningen på Bi i Oslo (SBIO) for å se hvordan vi kombinerer teori og praksis hver dag.

Powered by Labrador CMS