UERFARNE: Mange bachelorstudenter har tilbragt mesteparten av tiden sin på lesesalen, og har ikke hatt en relevant jobb. Det løses ved å innføre frivillige praksisemner, mener Karl Henrik Storhaug Reinås. Arkivfoto: Adrian Nielsen

Praksis sikrer flere drømmejobben

Hvis studenter får knyttet kontakt med arbeidslivet allerede fra bachelornivå, vil flere kunne få en mer behagelig overgang til arbeidslivet, mener Karl Henrik Storhaug Reinås, 6. kandidat for A-lista.

Publisert Sist oppdatert

Å studere bør forberede en best mulig for arbeidslivet. Mange bachelorstudenter har aldri hatt en relevant jobb for utdanningen sin. Derfor ønsker A-lista å innføre frivillige praksisemner på alle bachelorprogrammer. Det er viktig at praksisen ikke bare blir som å ha en ubetalt deltidsjobb, men innebærer tett faglig veiledning, integrering av teori og praksis og lærlinglønn.

Hvis studenter får knyttet kontakt med arbeidslivet allerede fra bachelornivå, vil flere kunne få en mer behagelig overgang til arbeidslivet. I tillegg vil man kunne bygge seg opp relevant erfaring, få et nytt perspektiv på hvordan teori kan brukes i praksis og motta en rettferdig lønn. Eksisterende praksisordninger bør også få slike vilkår, slik at ikke praksis blir en salderingspost på budsjettet. Et viktig krav blir at alle studenter i praksis skal ha krav på faglig veiledning, enten fra arbeidsplassen eller studiestedet. Drømmejobben kan komme et skritt nærmere for flere studenter hvis A-lista får realisert forslagene om mer og bedre praksis.

Les også: Studenter raser mot praksisperioden

Powered by Labrador CMS