Skapende prorektor

Publisert Sist oppdatert

Kjære velgere. Det nærmer seg rektorvalg, og professor Nils Christophersen stiller som prorektorkandidat i Fanny Duckerts trio. Jeg kjenner ikke Fanny Duckert, men jeg vil fraråde alle velgere å stemme på en konstellasjon der Nils Christophersen er en kandidat. Grunnen er at Christophersen er en usedvanlig dyktig og handlekraftig gruppeleder ved Instiutt for Informatikk, og vi trenger ham der.

Skulle velgerne likevel velge å stemme på Duckert, kan de være trygge på at de vil få en prorektor med en rekke viktige egenskaper. I tillegg til å være en av landets mest siterte forskere, er han også brennende opptatt av nyskapning. Christophersen er en av dem som har bidratt til flest nye arbeidsplasser ved Universitetet, gjennom sitt arbeid som ildsjel og initiativtaker bak Gründerskolen, som etter hvert har blitt en nasjonal suksess. Hans siste prosjekt er Senter for entreprenørskap der han nå er styreleder. Med Christophersen som prorektor føler jeg meg trygg på at både forskningens frihet og den enkelte forskers situasjon vil bli tatt hensyn til. Dette er spesielt viktig i en periode da kravet til forskningsdrevet innovasjon står sentralt, og hvor prosessen hittil har blitt gjennomført med mer fokus på forvaltning av Universitetets rettigheter enn på forskerens møte med rollen som oppfinner og teknologileverandør. Sist men ikke minst er Christophersen en mann som får ting til å skje uten å sette sin egen person og kreditering i fokus. I min periode som stipendiat og forsker under Christophersen har jeg hatt stor glede av en åpen-dør-politikk.

Ved gruppe for Digital Signal og Bildeanalyse har vi i lengre tid lurt på hvordan vi skulle gjennomføre en svertekampanje av Christophersens kandidatur uten å skade hans rykte som forsker og gruppeleder. Da vi ikke har lykkes med dette, er det kanskje bedre å stå fram med sannheten. Stem derfor ikke på Fanny Duckert, til det er Christophersens nærvær hos oss for viktig.

Powered by Labrador CMS