Svært uheldig personkarakteristikk!

Når man har sluppet opp for argumenter, tyr man til skjellsord!

Publisert

Dette er å gå over streken! Universitetet i Oslo står foran et viktig rektorvalg, hvor dessverre temperaturen er blitt høyere enn kokepunktet. Men usakligheten når nye grenser når studentparlamentsleder Maria Veie Sandvik går ut mot en av rektorkandidatene med karakteristikken: «... Gundersen vil være en hoffnarr for Universitetet.» i Universitas nr. 24, 2005. Til dette har vi bare å si: Når man har sluppet opp for argumenter, tyr man til skjellsord! Det er også uheldig at Universitas to dager før avgjørelsen velger å sette dette utsagnet på prominent plass, dvs. 1. side, i avisa. Alle vet at dette kan påvirke de studentene som ennå ikke har bestemt seg for rektorkandidat. Dette dreier seg jo om usikre velgere som lett fanger opp slike karakteristikker ukritisk. Vi håper imidlertid at velgerne har vett nok til heller å slå kontra på grunn av Sandviks usaklige utfall.

Vi vil benytte anledningen til å sitere vår sittende rektor, Arild Underdal, som på side 6 i samme nummer av Universitas uttaler: «Det har vært noen innslag [i rektorkampanjen] som jeg er litt lei meg for. Det har vært personangrep og forvrengning av andres synspunkter, som vi kunne vært spart for.»

Til dette har vi bare å bemerke: Kjære Universitas og studentparlamentsleder, lytt til Underdal, spar oss for hoffnarrkarakteristikker!

Når dette innlegget er på trykk, vet vi jo om rektor ble en hoffnarr eller

en eks-leder av Forskerforbundet eller det som verre er...

Powered by Labrador CMS