Trist rektordebatt

Man blir noe forundret over voksne menneskers manglende evne til å diskutere og debattere på et saklig nivå

Publisert

Stein Evensens prorektorkandidat Trine Syvertsens innlegg i Universitas 31.august er siste tilskudd i en lang rekke av usaklige og lite informative medieutfall i årets rektorvalgkamp. Jeg tror neppe hun styrket sitt og Evensens kandidatur ved å benytte seg av formuleringer som disse: «Kristian Gundersen er i gang med valgkampen. Tjo hei hvor det går!» og «Den hvite ridder Gundersen er klar til å slå ondskapen tilbake». Gundersen har foreslått «rabiat[e]» systemer, han «løpe[r] fra ansvar» og farer med halvsannheter.

Man blir noe forundret over voksne menneskers manglende evne til å diskutere og debattere på et saklig nivå. Syvertsens budskap (som i og for seg er fornuftig nok) drukner i triste formuleringer som ikke er verdige personer som kan komme til å styre Norges største universitet. Når valgkampargumentene stort sett består av negative karakteristikker av motkandidater, er det litt for lett å mistenke kandidatene for å ikke ha noe å fare med selv – og minner fra barndommens sandkassekrangling titter ubønnhørlig frem.

En stakkars velger kan gå seg vill når han prøver å finne ut hva kandidatene egentlig står for. Skittkasting mellom kandidatene er ikke til særlig hjelp. Vi vil vite hva dere ønsker å gjøre med Universitetet i fremtiden! Er planene fornuftige får vi heller bære over med feilsteg fra gamle dager.

Vi ønsker oss ikke et rektorpar som vinner fordi de har vært de flinkeste til å grave opp dritt om de andre kandidatene. Vi ønsker oss dem som alt i alt vil det beste for Universitetet vårt, som klarer å formidle hva de vil og som bruker energien på noe mer fornuftig enn ørkesløs krangling!

Powered by Labrador CMS