1+1 ≠ 2 ??

For noe patetisk vrøvl

Publisert

I Universitas den 24. august skriver Universitas, denne gangen ved Ida De Rosa, at «når Gud blandes inn er på tide at noen sier fra». Dette viser hvilken sneversynhet som preger de som jobber der. Og det er ikke akkurat første gangen de legger seg etter den ene eller andre hva religion angår. I Ida De Rosas innlegg den 24. august feier hun lettfattelig alle kristne over en kam med utsagn som «de har funnet den absolutte sannheten». Om vi da antar at hun med sannheten mener – en altomfattende kunnskap om ting slik de virkelig er, har vært og skal bli (deterministisk, stokastisk, whatever…), så faller utsagnet ganske klart på sin egen urimelighet. Et annet utsagn som hun legger til grunn er at «Noe av det første du lærer som student, er jo at absolutte sannheter ikke eksisterer». For noe patetisk vrøvl. Dette argumentet er jo så tåpelig at det til og med faller på sin egen urimelighet nettopp gjennom at det direkte motsier seg selv.

Videre stiller hun retorisk forhåndsdømmende spørsmål om hvorvidt kristnes argumenter (som egentlig er sterkt diskutert også innad i kristne kretser og derfor ikke er representative) bør få lov til å stå uimotsagt, og om ikke kristne studentorganisasjoners meninger burde (analyseres «egentlig rives i filler» og) argumenteres mot? Og da er det jeg egentlig tenker om en stats- og studentstøttet offentlig universitetsarena burde avgrense kunnskap gjennom å bestemme hva som er godt og ondt for studenter å vite og diktere deres samvittighet eller stemple dem som avvikere?

Men den største løgnen av dem alle som hun skriver er at «Å være homofil strider mot det Gud sier. Det står i Bibelen.» Si meg, har ikke Universitas en gang hørt om undersøkende journalistikk, eller liker de bare å flåse ting av seg?? For det første er det ikke riktig, og for det andre er det å tillegge en stor gruppe mennesker meninger de fleste ikke har som oppfattes sårende overfor en tredjepart. Men det er vel sånt de godter seg over og ler av i redaksjonen i Universitas?

Personlig er jeg også sterkt kritisk til at journalister i Universitas opptrer som meningsbærere både fra innsiden og utsiden nettopp gjennom slike innlegg som Ida De Rosas sitt.

Powered by Labrador CMS