Hvem påstår seg å forsvare friheten?

Publisert

Det virker som om Asnaa Qureshi har blitt rasende over at jeg avslørte Islams motsetning til frihet, ikke minst for kvinner. Det er sant at verset før det jeg siterte er om menn, men det gir bare forsiktig råd til menn hva de bør ha på seg, og ingen har blitt gjort til «formyndere» for dem fordi menn selv er «formyndere for kvinner» (Alnisa, 35). Hvis en mann ikke følger disse instruksene, vil han ikke bli fordømt. Hvis en kvinne derimot ikke følger instruksene, vil de mannlige medlemmene av hennes familie fordømme henne, og sannsynligvis vil hun bli slått.

Så sier du: «er det ikke islam som dominerer de landene, det er muslimer med sin lokale praksis, som til tider er langt fra islam». La oss anta at denne naiviteten er riktig, og at verken Saudi Arabia, Afghanistan, Iran, Pakistan Bangladesh, Indonesia, Qatar eller Jemen er islamske. Men ikke prøv å fortelle meg at Muhammed og Koranen ikke er islamsk heller.

Jeg er mann, som en gang var muslim, men heldigvis ikke er det lenger. Jeg kan ikke godta stillingen kvinner har i Islam. Hvis du er en kvinne som ønsker å følge Koranens forskrifter og islamske verdier, er det opp til deg. Det står deg fritt å godta at Islam nedverdiger kvinner (se versene 2:224, 2:229, 2:30, 2:32, 2:33, 3:14, 4:4, 4:25, 5:6, 65:2, 65:5 og mange andre). Du er fri til å følge de muslimske forskriftene som ser på kvinner som annenrangs borgere; som legitimerer flerkoneri, som oppmuntrer til barneekteskap, som tillater steining av kvinner og så videre. I de «vestlige» landene, tror du det er frihet når du «må» ha på hijab for å delta i gym? Tror du det er frihet når du «må» ha på hijab for å svømme (hvis du får lov til å bruke felles svømmehaller)? La meg gratulere med denne absurde «friheten»!

Islam påtvinger hijab som en norm for påkledning.

Du snakker om frihet! Jeg har unnsluppet Islams dominans, og det har mange andre, menn og flest kvinner. Vår frihet til ikke å tro på Allah og Islam var, og er fremdeles, forbudt av de islamske reglene du unnskylder. Nå vil du, som forsvarer de reglene, posere som frihetens forsvarer! Merkelig! Jeg mener enhver har frihet til å kle seg som han/hun vil. Ingen regler, ingen begrensninger, ikke en gang «kulturelle forutsetninger» skal begrense den friheten. Islam påtvinger hijab som en norm for påkledning. Jeg kan ikke godta at denne normen blir påtvunget deg og kvinner som deg, kjære Aasma. Ikke desto mindre, du har moskeene, som både myndighetene og islamske stiftelser har brukt millioner av kroner på, hvor du kan følge denne «frie normen». Men universitetene er ikke moskeer.

Jeg gjentar at Niqab og hijab må forbys.

Powered by Labrador CMS