Jesus, Gud og Bibelen

Publisert

I Universitas 22. februar kommenterte Kristine Hofseth Hovland, leder av Oslo Kristelige Studentforbund og Åste Dokka, leder av Norges Kristelige Studentforbund mitt innlegg i Universitas (8/2) og hevdet at de kristne ifølge Det Nye Testamentet ikke trenger å følge de jødiske lovene som kommer til uttrykk i for eksempel Mosebøkene. Marit Bustø, medlem i Katolsk studentlag, hevder på sin side på Universitas' nettside 1. mars at Gud ble menneske i Jesus Kristus og på den måten avbildet seg selv. La oss undersøke hvor godt argumentene deres holder.

Sier Jesus at de kristne ikke trenger å følge lovene/ budene som er blitt gitt til sendebud før ham? Nei!

Når det gjelder viktigheten av å følge det som er åpenbart før Jesu tid, sier Jesus selv «Dere må ikke tro at jeg er kommet for å oppheve loven eller profetene! Jeg er ikke kommet for å oppheve, men for å oppfylle» (Matteus 5. 17-20) Et annet sitat; «Men vil du gå inn til livet, så hold budene!» (Markus 19;16) Sier Jesus at de kristne ikke trenger å følge lovene/budene som er blitt gitt til sendebud før ham? Nei! Det at Luther valgte å fjerne billedforbudet fra de ti bud fordi han synes det ikke hadde noen relevans i hans tid er uten mening når selveste Jesus selv kommer for å oppfylle de tidligere profeters og sendebuds budskap.

Ifølge DNT ber Jesus Israels folk tro på En Gud og sier at han er blitt sendt av Gud for å veilede dem til den rette veien. Hvordan kan da de kristne si at Gud tok seg selv inn i en menneskekropp, eller at Det Nye Testamentet gjør det klart at de kristne ikke trenger å følge DGT? Jesus kom ikke til alle mennesker, men kun til de fortapte får av Israel. De blir ifølge DNT pålagt å følge budene. Hvordan kan sentrale skikkelser i Oslo Kristelige Studentforbund og Norges kristelige Studentforbund si det stikk motsatte av det Jesus sier?

Hvordan kan Marit Bustø, medlemmet i Katolsk studentlag si at Gud tok seg inn i Jesu kropp og avbildet seg selv, når Jesus selv sier «Hør Israel; Herren vår Gud, Herren er En» og pålegger budene for Israels folk? Er Paulus' eller Luthers ord viktigere enn Jesu? Det tror jeg neppe.

(Innlegget er noe forkortet.)

Powered by Labrador CMS