Lenge leve Kadra!

Publisert

Muslimske menn, kvinner og ikke minst imamer: Det er på tide at dere våkner opp og skjerper dere!

Nyhetsbildet har vært preget av Kadra Yusufs utsagn om at kvinnesynet i Koranen må gjentolkes. Kaster man blikket over såkalte muslimske land, og ser hvorledes kvinnens tilstand er, kan man ikke si seg annet enn å være fullstendig enig med Kadra. Så hør alle muslimske menn, kvinner og ikke minst imamer: Det er på tide at dere våkner opp og skjerper dere! Kvinnen fikk enorme rettigheter for over 1400 år siden. Så hvorfor la menn undertrykke? Hvorfor ikke gripe tak i rettighetene og bruke dem, istedet for å sitte på sidelinja og sutre?

Islam gir kvinnene rettigheter som den ikke-islamske del av verden har gitt kvinnene nå i de siste 200 årene; rettigheten til å arve eiendom, retten til å eie, holde og besørge deres egen eiendom, retten til skilsmisse i tilfeller av dårlig behandling og forlatthet fra en ektemann – eller kun basert på at hun ikke vil leve mer med sin ektemann, og retten til å gifte seg på ny. Islam er den første religionen som ga kvinnen retten til å ta en utdannelse og komme ut i arbeidslivet. Faktisk er det menn som har forsørgeransvaret, og kvinnens inntekt har mannen ikke lov til å røre.

Alt dette hadde Koranen kunngjort og tvunget igjennom siden 600-tallet. Vi trenger altså ikke å kjempe for rettighetene, men heller belære muslimske menn og kvinner! Vi trenger forandring i muslimske miljøer, så Kadra: stå på! Sammen kan vi bekjempe kultur og mistolkninger som ødelegger Koranens sanne budskap.

Powered by Labrador CMS