Du kan påvirke din egen studiehverdag

Publisert

- Semesteravgiften blir et spleiselag for å sikre et godt og rimelig studentvelferdstilbud.

Snart begynner dere for fullt på et nytt semester. De fleste studenter kommer til å ha mye kontakt med samskipnaden i løpet av studieløpet. Det er Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) som sørger for kvaliteten på livet rundt studiene. Når du handler pensum på Akademika, bor i en studentbolig eller spiser middag i en SiO-kantine, benytter du deg av SiOs tilbud.

Et godt studentvelferdstilbud er viktig for å sikre lik rett til utdanning i praksis. Selv om du ikke har råd til å leie bolig på det private markedet i Oslo, skal ikke dette hindre deg i ditt utdanningsløp. Ved å betale semesteravgift, får man tilgang til rimelige studentboliger, kantiner, barnehager, bokhandler, idrettstilbud og rimelig helsetjeneste. Samskipnaden arbeider for å sikre en god kvalitet på livet rundt studiene.

Dere går på mange forskjellige studieretninger på ulike læresteder. Men én ting har dere alle til felles: dere betaler semesteravgift til SiO: Ved å betale semesteravgift er du med på å finansiere blant annet Studenthelsetjenesten, midler til studentforeninger, studentidretten og karrieresentrene. Semesteravgiften blir dermed et spleiselag mellom alle SiOs studenter for å sikre et godt og rimelig studentvelferdstilbud.

Det er studentene selv som bestemmer hvordan semesteravgiften skal fordeles, siden det er studentene som bestemmer i SiO. Velferdstinget (VT) er SiOs studentpolitiske organ, og representerer de rundt 40 000 studentene ved SiOs ni læresteder. Gjennom VT velger studentene sine representanter til SiOs hovedstyre, der studentene har flertall. VT legger dermed politiske føringer på samskipnaden, og arbeider for å sikre studenter en bedre studiehverdag.

Det er flere måter å engasjere seg i Velferdstinget på. Bruk stemmeretten din ved valg, still som representant selv, eller ta kontakt med oss – vi i VTs arbeidsutvalg har kontorer i Villa Eika på Blindern. Alt dette bidrar til å påvirke ditt eget studentvelferdstilbud.

Med ønsker om en fortreffelig semesterstart fra Velferdstingets Arbeidsutvalg!

Powered by Labrador CMS