Din sjanse

Publisert

Studenter på Universitetet i Oslo, jeg ber dere lytte. Det er valg til studentenes øverste tillitsvalgte organ. Det er valg til Studentparlamentet, og jeg ber dere stemme.

Det er sikkert flere av dere som ikke føler tilknytning til Studentparlamentet. Det er sikkert flere som ikke føler tilhørighet til en av listene som stiller til valg. Men det er ikke en unnskyldning for at du ikke skal ta et informert valg og bruke stemmeretten din.

Å stemme er aldri en ren rasjonell handling. Nytten ved å stemme vil nesten aldri være stor nok til å forsvare de kilokaloriene det koster å karre seg til stemmelokalene.

«Valget er den sjansen du har til å støtte de få som jobber for de mange.»

Men det å stemme er så mye mer enn en instrumentell handling. Det sikrer legitimitet til det arbeidet vi studenter gjør – sammen – for å sikre våre rettigheter. Studenter jobber på alle nivåer med å representere deg i alle organer hvor beslutninger fattes. En stemme til de du har mest tro på, er en stemme som gir dem legitimitet til å stå på for deg. Valget er den sjansen du har til å støtte de få som jobber for de mange.

Vi i Studentparlamentet har ytret studentens interesser i interne kanaler her på universitet, men også i nasjonale medier. Slik har vi vært med på å forme debatten og muliggjort og begrenset politikernes handlingsvalg til det beste for studentene på UiO.

Vi har også tatt kontroversielle standpunkter. Som da vi foreslo å legge ned Teologisk fakultet eller ytret vår støtte til radikal kjønnskvotering. Om du er uenig i disse sakene, vil en stemme fra deg til den listen du mener representerer deg sikre at det er dine standpunkter som blir fremmet den neste perioden. Veien er kort til Villa Eika. Har du stemt, så lover vi å lytte. Stemme kan du gjøre på nettsiden valg.uio.no, der den fysiske terskelen for å bidra er redusert til det minimale. Jeg har ikke bedt deg om mye, men jeg ber deg stemme. Godt valg!

Powered by Labrador CMS