Utilfredsstillende svar fra SAIH

Publisert

Vi i Marokkanere i Norge (MIN) er ikke tilfreds med Studentene og Akademikernes Internasjonale Hjelpefonds (SAIH) forklaringer i svarbrevet i siste nummer av Universitas blant annet når det gjelder:

# At SAIHs store engasjement skyldes at norske bedrifter er engasjert i marokkansk Sahara. Realiteten er at norske bedrifter er engasjert i mye større grad i land som Palestina, Irak og Kina der studentene trenger den bistanden og solidariteten de 135 000 norske SAIH-støttende studenter kan tilby. Men fremdeles velger ledelsen i SAIH å ignorere dette.

# At SAIH finner ut at de skal kalle møtet den 8. oktober et seminar istedenfor et debattmøte gjør ikke saken noe annerledes. Vi skulle vært invitert uansett, fordi vi representerer det andre synet i saken.

Når det gjelder vår tolkning av internasjonal lov om rett for folk til å bestemme gjennom en folkeavstemming, så har FN kommet fram til at begge partene er uenige om hvem som får lov til å stemme. En annen ting er at FN har latt være å nevne folkeavstemning i sine tre siste årlige rapporter.

Siden to tredjedeler av sahraoui er bosatt i Marokko, har de valgt mer enn førti menn og kvinner som sine representer i den marokkanske nasjonalforsamlingen. Sahraoui har fått sitt eget rådgivende organ CORCAS, sahraoui er å finne i ulike nivåer av nasjonale marokkanske institusjoner (inkludert dagens marokkanske ambassadør i Norge), og mange av Polisarios ledere er vendt tilbake til Marokko. Det blir derfor feil av SAIHs ledere å prøve å presentere Polisario som den en eneste representant for sahraoui.

Vi vil presisere og takker SAIH for den viktige jobben de har gjort, men vi må si at det er useriøst av dem å trekke paralleller mellom det alvorlige som har skjedd i Sør-Afrika og situasjonen i sør-Marokko.

Powered by Labrador CMS