Framtida avlyst?!

Publisert

Det er ikke alltid like lett å være sosialist, ihvertfall ikke når det kommer til penger. Det viser ihvertfall Statsbudsjettet. 274,3 milioner skal kuttes i universitets- og høyskolesektoren. I fjor ble det kuttet 25 miliarder i Forskningsfondet, det sier seg selv at de 10 som ble plusset på igjen i år, er altfor lite. Særlig når de ikke blir iverksatt før i 2008. Bare juks, altså. I Soria-Moria blekka står det jo virkelig at 3% av BNP skal gå til forskning inne 2010. Det er riktignok noen år til enda, men måten Kristin regner på, gjør at jeg blir bekymra.

Stadig færre studenter er ferdige med studiene sine innen normert tid. Tilfeldig? Neppe.

Bare i Oslo står 2600 studenter i boligkø. Regjeringen lovet 1000 nye studentboliger hvert år, men etter valget fant de ut at de hadde regnet feil her også, og justerte tallet ned til 460. Mindre studentboliger fører til at flere studenter må ut på det private markedet, hvor prisene er vesentlig høyere. Dette fører igjen til at studentene må jobbe mer for å få det til å gå rundt. Stadig færre studenter er ferdige med studiene sine innen normert tid. Tilfeldig? Neppe.

Ganske søtt er det også når Kristin sier at «barna er det viktigste vi har». Joda, flott og fint og sånn. Men hvorfor i alle dager kutter dama 10 milioner i studentbarnehagene da!? Tror hun en lusen indeksjustering av studielånet dekker utgiftene for studentforeldrene som må finne seg andre og dyrere barnehager?

Alt dette er ganske tydelig signaler på at utdanning og forskning ikke er noe denne regjeringen vil satse på. Men det skjønte vel de fleste da departementet bytta navn, dytta inn barnehager og satte Djupedal som minister.

Ikke alle kan gå i eller jobbe i barnehagen, Kristin!!!

Powered by Labrador CMS