Cavabudsjettet

Champagnen Stoltenberg ønsket å servere, kom først da festen var avsluttet og lokalet var stengt, skriver Kaia Marie Rosseland, politikk- og samarbeidsansvarlig i Studentforeningen ved BI i Oslo (SBIO).

Publisert

Det reviderte statsbudsjettet er ute og seieren gikk soleklart til ANSA som får innført førsteårstøtte til USA-studenter. Studentbevegelsen er skuffet og sinte over at elleve måneders studiestøtte ikke er prioritert. I tillegg er det lagt inn utredning av muligheter for innføring av skolepenger for studenter utenfor EØS- området.

Den forrige regjeringen klarte ikke på åtte år å innføre elleve måneders studiestøtte til studentene, og den nye regjeringen prioriterer oss heller ikke. Hvem vil og hva skal til?

Studentbevegelsen jublet da forslaget til statsbudsjett ble lagt frem fra den avtroppende regjeringen. Men snubletråden til Stoltenberg- regjeringen dro ikke elleve måneders studiestøtte i mål, og Solberg- regjeringen blir beskyldt for kutt. Vel, det er ikke og kan heller ikke kalles et kutt, ettersom det aldri har blitt innført. For den avtroppende regjering var det nok fristende og skulle gjøre seg populær i siste liten. Spesielt når man slipper å betale regningen for det. Solberg- regjeringen gjør allikevel et hopp og øker studiestøtten. Økningen er den største på ti år og tilsvarer sammenlagt nesten en halv ekstra måned med støtte.

Jeg har lyst til å bruke de tøffeste månedene før semesterslutt på studier fremfor jobb. På BI har vi ofte eksamen langt ut i juni måned, så det hadde vært fint om vi og andre kunne få lov til å være studenter denne måneden også. Derfor er elleve måneders studiestøtte så viktig. Likevel ser vi at studentene blir nedprioritert nok en gang.

Man kan si det slik: Champagnen Stoltenberg ønsket å servere, kom først da festen var avsluttet og lokalet var stengt.

Powered by Labrador CMS