Et valg om likeverd og respekt!

Barn som blir født med to mødre bør ha like juridiske rettigheter som andre barn

Publisert

Mitt Oslo og mitt Norge er et åpent og inkluderende samfunn. Derfor er det på tide at vi også fjerner de delene av norsk lov som gjør forskjell på folk. Mennesker som er glad i hverandre bør få samme rettigheter til å gifte seg uavhengig av hvem de ønsker å gifte seg med, og barn som blir født med to mødre bør ha like juridiske rettigheter som andre barn. For å nevne to eksempler på hvordan loven i dag ikke gjelder for alle.

Det er en slags grunnleggende logisk brist i KrFs argumentasjon knyttet til motstanden mot partnerskapsloven i sin tid, og nå mot en kjønnsnøytral ekteskapslov. Et parti som på den ene siden hegner om familien, og de forpliktende relasjonene som ligger i ekteskapet, vil på den andre siden nekte en stor gruppe i befolkningen å inngå tilsvarende forpliktende relasjoner til hverandre.

KrFs regjeringskolleger har gjort vedtak som går i riktig retning på sine landsmøter. Men de har liten verdi når de ikke blir fulgt opp. Erna Solberg har sagt at «dette er rett og slett ikke viktig nok for oss» om spørsmålene om muligheten til å bli vurdert som adoptivforeldre, og like rettigheter for homofile. Venstre velger heller ikke å gå på barrikadene i forhold til regjeringspartner KrF i disse viktige spørsmålene knyttet til likeverd, likebehandling og respekt.

For alle som mener at likhet for loven burde gjelde på alle områder burde dette stortingsvalget derfor bli et valg om likeverd og respekt. En ny rødgrønn regjering vil rydde opp i dette!

Powered by Labrador CMS