"Frp mener det er viktig å gi norske studenter, uavhengig av sosioøkonomisk bakgrunn, bedre muligheter til å studere ved de aller beste institusjonene i verden," skriver Roy Steffensen.

Derfor bør studenter stemme Frp

"Flest mulig i jobb etter fullført studie er et viktig mål for å sikre fortsatt velferd og verdiskaping for fremtidige generasjoner," skriver Roy Steffensen i dette innlegget.

Publisert Sist oppdatert

Debattregler i Universitas

• Vil du få din mening på trykk i Universitas? Send innlegget ditt på e-post til debatt@universitas.no.

• Typiske innlegg er mellom 1500 og 2500 tegn, inkludert mellomrom.

• Lengre innlegg kan vurderes i noen tilfeller. Vi tar oss retten til å forkorte innlegg.

• Vi trykker ikke innlegg som har vært publisert i andre aviser, eller som er hatske og trakasserende

• Legg ved et breddebilde av deg selv i e-posten.

• Frist for innsending av innlegg til papiravisen er søndag kl. 17.

• Legg ved et breddebilde av deg selv i e-posten.

Frp mener kvalitet er viktigere enn kvantitet, og vil ikke gjøre det lettere å bli student ved å opprette stadig flere studieplasser. Tvert imot mener Frp at strengere inntakskrav kan være med på å heve kvaliteten på studiene. Motiverte studenter er en viktig faktor for studiekvalitet, og strengere inntakskrav kan bidra til det. Det er ikke noe mål at flest mulig skal studere.

Les også: "Høyres løfter til studentene"

Skal vi opprettholde og forbedre kvalitet i utdanningene og gode forhold for norske studenter, må vi sikre fortsatt verdiskaping. En svært stor del av norsk verdiskaping kommer fra oljenæringen. Siden produksjonen på norsk sokkel startet tidlig på 70-tallet, har oljesektoren bidratt med rundt 16 000 milliarder til fellesskapet. I 2020 var statens inntekter fra oljesektoren 245 milliarder. Oljen vil være en viktig næring for Norge i mange tiår fremover og Frp er klare på at norske studenter må ha tilgang til studier kan gi dem jobb i oljesektoren.

Frp mener det er viktig å gi norske studenter, uavhengig av sosioøkonomisk bakgrunn, bedre muligheter til å studere ved de aller beste institusjonene i verden. Lånekassen må tilby høyere toppstipend og lån til de studentene som kvalifiserer til å komme inn på verdens fremste eliteuniversiteter.

Vi skal ikke utdanne studenter til arbeidsledighet

Frp vil bedre studentøkonomien. Derfor har vi innført 11 måneders studiestøtte, samtidig som utbetalingene hver måned er blitt høyere. Studentene har tidligere etterlyst ønsket om å låse studiestøtten til 1,5 G. Frp støtter dette kravet.

Som student er man ofte avhengig av en deltidsjobb ved siden av studiene. Frp vil la studentene beholde mer av pengene de har jobbet for, og går inn for å øke frikortgrensen fra 60 000 kroner til 100 000 kroner.

Frp vil ha flere studentboliger til norske studenter. Vi må regulere for flere tomter til boligbygging, særlig i storbyene. Frp vil også pålegge samskipnadene å prioritere norske studenter når de bygger studentboliger. Vi mener det er urimelig at utenlandske studenter skal få særfordeler fremfor norske studenter.

Flest mulig i jobb etter fullført studie er et viktig mål for å sikre fortsatt velferd og verdiskaping for fremtidige generasjoner. Vi kan ikke utdanne studenter til arbeidsledighet. Vi har fått flertall for å etablere et finansieringssystem som belønner studiestedene for å få studenter ut i relevant arbeid. Universiteter og høyskoler må tydeligere incitamenter for å møte arbeidslivets behov, og spille på lag med arbeidslivet.

Les også: "La dette bli et klimavalg"

Powered by Labrador CMS