'Studentene er hardt rammet av både høye strømpriser og koronanedstengte deltidsjobber, uten å få dagpenger,' skriver Freddy André Øvstegård.
"Studentene er hardt rammet av både høye strømpriser og koronanedstengte deltidsjobber, uten å få dagpenger," skriver Freddy André Øvstegård.

Endelig ble studentene hørt

"Jeg håper de ekstra 3000 kronene vil gjøre at flere studenter kan senke skuldrene denne vinteren," skriver Freddy André Øvstegård i dette innlegget.

Publisert Sist oppdatert

Debattregler i Universitas

• Vil du få din mening på trykk i Universitas? Send innlegget ditt på e-post til debatt@universitas.no.

• Typiske innlegg er mellom 1500 og 2500 tegn, inkludert mellomrom.

• Lengre innlegg kan vurderes i noen tilfeller. Vi tar oss retten til å forkorte innlegg.

• Vi trykker ikke innlegg som har vært publisert i andre aviser, eller som er hatske og trakasserende

• Legg ved et breddebilde av deg selv i e-posten.

• Frist for innsending av innlegg til papiravisen er søndag kl. 17.

Regjeringens forslag om å gi studentene strømstøtte som mer studielån var urimelig. SV forhandlet fram gjennomslag for studentenes krav, nå får de 3000 kroner i stipend i stedet.

Alle andre får krisehjelp i møte med skyhøye strømpriser og koronanedstengninger, mens studentene ville regjeringa gi enda mer lån. Det har SV jobba knallhardt for å endre i forhandlingene, og vi har seiret!

Alle studenter med strømutgifter kan få 3000 kroner rett inn på konto i stipend. Det skulle også bare mangle.

Det er beinhardt å være ung i korona. Studentene er hardt rammet av både høye strømpriser og koronanedstengte deltidsjobber, uten å få dagpenger. Det kan bety mye i en trang studentøkonomi. Regjeringens løsning var mer gjeld, det siste du trenger når du er blakk og bekymra for økonomien.

Les også: "Skinnet bedrar hos regjeringen"

Det viktige nå er at regjeringen setter fart, så støtten kommer ut så fort som mulig.

Vi vet at mange sliter med ensomhet og endeløs digital undervisning på studenthybelen. Mange har aldri fått muligheten til å bli kjent med medstudentene. Blakk og ensom. Det er ikke et godt utgangspunkt for ei vellykka studietid. Jeg er oppriktig bekymra for den psykiske helsa til studentene våre. Jeg vil at de skal ha det bra. Jeg vil at de skal lykkes med studiene og nå målene sine. I tillegg er det bra for samfunnet vårt at de ikke gir opp, men klarer å fullføre i denne tunge tida.

SV har forhandlet inn 302 millioner kroner mer til studentene i krisehjelp. Det inkluderer 20 millioner mer til tiltak for psykisk helse for studentene, som også kan gå til studentfrivilligheten. Det er veldig viktig for å bøte på ensomhet og konsekvensene av stengte campuser.

Jeg håper de ekstra 3000 kronene vil gjøre at flere studenter kan senke skuldrene denne vinteren. Det viktige nå er at regjeringen setter fart, så støtten kommer ut så fort som mulig. Etter to år uten studentliv og røre, er det det som trengs.

Les også: "En ruspolitikk med odel og ære"

Powered by Labrador CMS