Alle får prøve seg

Publisert

Universitas slo 31. oktober fast at «BI-studentene stryker mest». Tallene fra Database for statistikk og høyere utdanning er riktige, men de forteller ikke alt.

Det er riktig at mange BI-studenter stryker på lavere nivå. Handelshøyskolen BI har en strykprosent på 15,2 prosent mot et landsgjennomsnitt på 7,6 prosent. Men statistikken sier ingenting om at tallet er høyt på første året, men faller dramatisk på andre og tredjeåret.

Handelshøyskolen BI fører ikke en policy som innebærer å avvise folk i porten. Vi tar inn tusenvis av unge hvert år. Noe vi gjort i mange år. Vi løfter de beste videre gjennom krevende masterstudier og vi har seks doktorgradsspesialiseringer. Tilsammen har BI utdannet 237.000 kandidater de siste 20 årene.

Alle får altså en mulighet ved Handelshøyskolen BI. Men vi stiller strenge krav til progresjon. De som ikke jobber hardt og avlegger et visst antall eksamener i løpet av første året, får ikke fortsette videre i studiet. Dermed blir også strykprosenten høy på lavere grad.

Strykprosenten på BI viser at vi setter krav til studentene. BI har også innført karakterkravet B for å komme inn på masterstudiene.

Kandidatene som utdannes fra BI er svært attraktive på arbeidsmarkedet. Og vi leverer flere toppsjefer enn de andre utdanningsinstitusjonene: Hver fjerde toppsjef i Norge er utdannet ved Handelshøyskolen BI. Vi skal fortsette å gi alle en mulighet.

Powered by Labrador CMS