Har bedt om Hafslund-hjelp

Publisert

Viser til lederartikkelen i Universitas 10. november om Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) og strømpriser på Kringsjå. La meg først slå fast at SiO er opptatt av at studentene skal få så gode energipriser som mulig. Det er også et mål at alle leietakere skal ha egen strømmåler tilknyttet sin bolig. Egen strømmåler til alle vil ta tid, og jeg vil derfor utdype hva SiO gjør i forhold til de to tredjedelene av boligene på Kringsjå studentby som i dag er tilknyttet fellesmåler.

Beløpet inkluderer også nettleie, noe Universitas ikke har tatt høyde for når de gjør sin prissammenlikning.

Det å få ned energiforbruket er viktig både av hensyn til økonomi og miljø. For boliger uten egne strømmålere er prinsippet at energi blir fakturert som fast tillegg til husleie per måned ut fra en beregnet andel av faktisk forbruk og de innkjøpsavtalene Studentboligene til enhver tid har. Beløpet blir justert kvartalsvis ved vesentlige endringer i pris og/eller forbruk. Beløpet inkluderer også nettleie, noe Universitas ikke har tatt høyde for når de gjør sin prissammenlikning.

Energiforbruket på Kringsjå studentby ligger relativt sett høyere enn i andre studentbyer og studenthus. SiO har iverksatt flere byggtekniske tiltak, men som i mindre grad enn antatt har ført til lavere forbruk. For å se på andre mulige årsaker til forbruket på Kringsjå utførte SiO kontroll av mulige lekkasjepunkter for strøm innenfor det målte anlegget, uten å finne noen feil. Studentboligene har i tilegg gjennomført flere ENØK-kampanjer, og har fra i fjor skilt ut energi som egen post på husleiefakturaen for å holde fokus på energiforbruk.

Til tross for disse tiltakene, og det merforbruk som må forventes i eldre hybelbygg, registrerer vi at forbruket på Kringsjå fremdeles er høyere enn forventet. I 2010 investerte Studentboligene derfor i egne målere for å kontrollmåle det registrerte energiforbruket i studenthusene tilknyttet fellesmåler. Studentboligenes kontrollmålinger fant avvik i forhold til målingene fra strømleverandør. På bakgrunn av disse målingene tok SiO, i september, saken opp med Hafslund. Vi avventer nå tilbakemeldingen på dette, og håper på forståelse fra studentene for at det vil ta noe tid å konkludere i denne saken. Kvalitetssikringen bør likevel bidra til trygghet rundt strømkostnadene for beboere på Kringsjå.

Powered by Labrador CMS