Ansvarsfraskrivelse fra Høyre

Publisert

Den 9. februar skrev finansbyråd Kristin Vinje (H) i Universitas om studentboligsituasjonen i Oslo. Høyre har styrt byen sammenhengende siden 1997. Samtidig makter ikke Vinje å nevne én setning i sitt innlegg om hva byrådet kan gjøre for å styrke studentboligtilbudet.

Oslo Høyre har nå gått gjennom en diskusjon om kommunevalgprogrammet. Kommuneprogrammet skal ligge til grunn for alle avgjørelser Høyre i bystyre skal fatte mellom 2011 og 2015. Det er overraskende hvor lite studentpolitikk som er nevnt i deres debatt og program. Heller ikke i programmet for 2007 til 2011 nevnes studentene med ett ord. Oslo er en by med over 60.000 studenter. Studentene er totalt glemt i Oslo Høyres politikk.

«Byrådet må regulere flere tomter til studentboliger»

Men hva kan byrådet gjøre? For det første trenger Oslo en ny og mer studentvennlig tomtepolitikk. Byrådet må i det minste regulere flere tomter til studentboliger. Det er et hinder for utbygging av flere studentboliger at Oslo kommune selger tomter til høystbydende. Kommunen må ta denne hindringen på alvor.

For det andre må byrådet drive en aktiv boligpolitikk for å gi alle tak over hode. Det er alt for dyrt å leie bolig i Oslo sammenlignet med andre byer i Norge som konsekvens av manglende kontroll på boligmarkedet fra kommunens side. Dette viktige politikkområdet i Oslo er i stor grad styrt av det private. Denne utviklingen må snus.

Det gjør ikke studentboligkrisen i Oslo mindre at byrådet legger skylden på andre. Krisen blir helle ikke mindre av å forsøke å beskrive den som en myte. Oslo trenger et byråd som tar ansvar for utfordringene.

Powered by Labrador CMS