Grov forenkling av Universitas

Publisert

Universitas slo i forrige uke fast at studenter ikke bryr seg om studentboliger. Hvis man leser hele artikkelen vil enhver leser oppdage at overskriften har liten dekning i teksten. I artikkelen settes gode hensyn opp mot hverandre. Å trekke konklusjonen om at studenter ikke bryr seg om studentboliger fordi de prioriterer studiestøtte mer, har derimot ingen forankring i undersøkelsen.

Å få bygget flere studentboliger i Oslo er en av Velferdstingets hovedprioriteringer. Når tusenvis av studenter står i boligkø hvert semester, er dette et klart signal på at dekningsgraden vi har i dag ikke strekker til. Det er mange viktige årsaker til at studentpolitikere både lokalt og nasjonalt, i flere år har arbeidet for flere studentboliger. Studentboliger er et av de viktigste verktøyene vi har for å sikre lik rett til utdanning. For mange kan tilgang til en rimelig studentbolig være avgjørende for å kunne ta høyere utdanning. Det skal ikke være nødvendig å få hjelp hjemmefra for å kunne betale husleia. Hvis vi ikke klarer å tilby studentboliger til de som trenger det, truer dette prinsippet om lik rett til utdanning.

En forklaring på hvorfor studenter prioriterer studiestøtte over studentboliger, er at økt studiestøtte vil gjelde alle studenter, mens flertallet av studenter ikke vil søke seg til studentbolig. Det er derimot viktig å få fram at studentboligbygging har en prisdempende effekt på resten av leiemarkedet, noe som vil komme de aller fleste studenter til gode.

Vi i Velferdstinget klarer å ha flere tanker i hodet samtidig. På prioriteringslisten står både økt studiefinansiering og flere studentboliger. Disse to sakene krever forskjellige innfallsvinkler og arbeidsmetoder for at vi skal lykkes. Vi jobber på flere fronter, og ser ingen grunn til at den ene gode hensikten skal utkonkurrere den andre.

Powered by Labrador CMS