Håper på fornyet tillit

Publisert

-Studentboligene foretar hvert år en skjønnsmessig overbooking for å unngå at et stort antall tomme hybler sammenfaller med lange boligkøer.

19. august skriver Universitas at 219 internasjonale studenter sto uten bolig, selv om de hadde leiekontrakt. Artikkelen kan gi inntrykk av at studenter med leiekontrakt ble avvist av Studentsamskipnaden i Oslo (SiO). Det er ikke tilfelle. SiO og Studentboligene har et ansvar for alle som har signert leiekontrakt med oss. Det ansvaret tar vi. Og det gjelder både internasjonale studenter med boliggaranti og alle andre leietakere.

Det stemmer likevel at Studentboligene ved semesterstart hadde overbooket antallet leietakere. Studentboligene har betydelig større etterspørsel enn vi har kapasitet å tilby. Ennå står 2800 studenter i boligkø for høstsemesteret. Samtidig er det erfaringsmessig slik at en del av de som får tildelt kontrakt ikke kommer. Derfor foretar Studentboligene hvert år en skjønnsmessig overbooking for å unngå et stort antall tomme hybler samtidig med lange køer.

Så langt i høst har imidlertid nær samtlige av de som har fått tildelt boligkontrakt møtt opp. Det skiller seg fra tidligere år. Dette falt sammen med at en del beboere som skulle flyttet ut ble boende etter kontraktutløp. SiO beklager den kjedelige situasjonen som da oppsto, hvor noen leietakere må bo i midlertidig innkvartering i påvente å kunne flytte inn i kontraktleiligheten. Vi beklager på det sterkeste den ulempe det medfører, men håper at studentene likevel opplever å bli ivaretatt og møtt på beste måte ut fra omstendighetene. Så vil vi selvsagt ta med oss disse erfaringene i neste års vurdering.

Studentboligene har leietakere fra over hundre nasjoner. Vi har samme ansvar for å ta godt imot alle studenter som bor hos oss, uavhengig av hvor de kommer fra. Studentboligene legger til rette for å bidra til et godt miljø blant annet gjennom husvertordning, tospråklig informasjon og en egen velkomstkveld for internasjonale studenter. Brukerundersøkelser viser at internasjonale studenter er godt tilfredse med SiOs tilbud. Det er vi glade for, og vi skal gjøre vårt beste for å vise oss tilliten verdig også fremover.

Powered by Labrador CMS