Monopolet skal fortsatt knuses!

Publisert

Venstrealliansen lever fortsatt i sin egen lille boble av privatiseringsangst og leverer et nytt innlegg mot FpU sitt forslag om å privatisere studentboligutbygging.

Da Frp på Stortinget første gang foreslo å liberalisere telesektoren og oppheve telemonopolet, var som vanlig venstresiden rystet over at Frp ville la markedet få bestemme over noe så viktig som telesektoren.

I dag ser vi at konsekvensen er at alle kan få skreddersydde tilbud tilpasset sine ønsker til en lav pris, og jeg kan vanskelig tenke meg at noen ønsker seg tilbake til en situasjon med statlig televerksmonopol. Heller ikke Venstrealliansen.

Det er forsatt studentsamskipnadene som planlegger (legger arkitekturplanene). Hvis det ble konkurranse om alt – f.eks at IKEA kunne levere anbud på ferdigbygg, så hadde nok verden sett helt annerledes ut enn i dag.

Vi har også snakket om at boligbyggerlag kan stå for utleie. En forutsetning for de skal få tilskudd kan være at leieprisene ikke skal være høyere enn de studentsamskipnadene kan tilby. Så får det være opp til boligbyggerlagene å komme med planer som gjør at de kan tjene på det. Profitt et motiv for å få ned kostnadene.

At Staten ikke har monopol på å bygge sykehjem, skoler eller barnehager, svarer heller ikke Venstrealliansen på. Jeg gjentar spørsmålet; Hvorfor skal det da være monopol på å bygge studentboliger for studenter?

Hvis drevne utbyggere som Olav Thon og Petter Stordalen hadde fått muligheten til å bidra, samtidig som at bevilgningene hadde økt, kunne man lett se for seg at utbyggingstakten hadde mangedoblet seg.

Powered by Labrador CMS