«Slow and steady wins the race»

Vi kan ikke være fornøyde med 2200 studentboligene vi fikk tildelt i desember

Publisert Sist oppdatert

Mantraet fra fortellingen om haren og skilpadden kommer ofte opp i hodet mitt når jeg tenker på de store studentkampsakene. Høyere studiestøtte. Flere studentboliger. Vi er ikke der vi skal være, men vi er i alle fall på vei i riktig retning. Men da er spørsmålet: Spiller det noen rolle om skilpadden omsider vinner hvis alle på tribunene har sett seg lei og gått hjem innen han krysser målstreken?

I forrige utgave av Universitas var vi ganske alene om å ikke være videre imponert over hvor mange studentboliger Oslo og Akershus fikk tildelt. Vi sto nesten like alene om å være litt lunkne til de 2200 studentboligene vi fikk i statsbudsjettet i desember.Vi kan ikke være fornøyde med dette, og studentbevegelsen burde være med oss i den vurderingen.

Les også:Oslo får 416 nye studentboliger

I 2016 ble det gitt tilskudd til 2200 boliger, hvor 416 gikk til Oslo og Akershus. Året før ble det gitt tilskudd til 2200 boliger, hvor 420 gikk til Oslo og Akershus. Antallet som bygges per år er på et vesentlig høyere nivå enn det har vært på lenge, men nå har vi prestert å snuble med målstreken i sikte.

Måltallet vårt for hvor mange boliger vi må bygge er det som kalles «dekningsgraden». Dette handler om hvor stor andel av studentmassen som har tilgang på studentbolig. Dette tallet bør være på minst 20 prosent, mens det i dag er rundt 13 prosent som har tilgang blant våre studenter.

Med mindre vi bygger minimum 3000 boliger i året, vil ikke det tallet gå opp på nasjonal basis. Med mindre andelen til Oslo og Akershus beveger seg oppover, vil det ikke hjelpe her allikevel. Vi kan ikke gi oss nå. Vi kan ikke være fornøyde med 2200. Skilpadden vant over haren fordi han fortsatte, sakte men sikkert mot målet, der haren var for opptatt med å stoppe opp underveis.

Powered by Labrador CMS