Venstres gedigne snuoperasjon

Publisert

Siden det nettopp er Ola Elvestuen og Venstre som har blokkert for studentboligbygging i Oslo, lukter det valgkampflesk lang vei når han nå vil ha studentboliger i Bjørvika.

I august i fjor fremmet SV et forslag om en helhetlig satsning på studentboliger i bystyret. Forslaget inkluderte en femårsplan for realisering av minst 2500 nye studentboliger innen 2014, og en forpliktelse om at kommunen skulle tilby tomter til redusert pris. Forslaget ble trenert, og ble ikke behandlet før i desember. Da det endelig ble behandlet ble forslaget nedstemt av Venstre, FrP, Høyre og Arbeiderpartiet. I merknaden til saken fraskrev de fire partiene seg ansvaret og understrekte at «det er staten og samskipnaden som har ansvaret for utbygging av studentboliger og studentvelferd».

SV ønsker å satse på studentboliger, og mener at kommunen også har et ansvar for bygging av studentboliger. Derfor har vi i bystyret fremmet forslag om en kommunal satsning og i regjering fått bygget historiske 1300 studentboliger. Problemet for studenter i Oslo er at et H/FrP-byrådet støttet av Venstre ikke har gjort nok for å skaffe studenter et sted å bo.

Når Elvestuen tre uker før valget har snudd 180 grader, har han null troverdighet. Vi håper likevel Elvestuen faktisk har snudd slik at han i fremtiden kan støtte SVs satsing på studentboliger. Men før vi ser handling er Venstre på ingen måte et troverdig studentboligparti.

Powered by Labrador CMS