Det er ikke bare de store valgene som teller

Publisert

Også de mindre valgene påvirker politikk og ideer. Venstrealliansen kjemper for et breddeuniversitet for alle, ikke skolepenger og eliteuniversitet for de få. Vi kjemper for et breddeuniversitet som utdanner kritiske og reflekterte mennesker, ikke billig arbeidskraft.

– Studentparlamentet blir jevnlig beskyldt for å være et supperåd.

Studentparlamentet blir jevnlig beskyldt for å være et supperåd, for å ikke ha spesielt mye makt. Studentparlamentet har ikke dirkete makt til å styre universitetet, men det må ha en høyere målsetning enn å debattere utskriftskvoter for studenter. Denne makten mener vi må ligge i å være kritisk til hvordan universitetet utvikler seg. Høyere utdanning blir påvirket fra flere hold, internasjonalt press og hjemlig politisk press. UiO har akkurat behandlet en strategisk plan, denne hadde få eller ingen tilbakemelding fra vanlige studenter, selv om det handler om vår utdannelse. Det samme skjedde under prosess faglig prioriteringer. Det var ingen som reagerte da pengene ble systematisk flyttet fra bachelor til masterprogrammene, og svekket en allerede redusert bachelorgrad. Her spiller Studentparlamentet en viktig rolle.

Hvorfor skal studenter stemme ved studentparlamentsvalget? Fordi det ligger politikk i hva studentparlamentet uttaler seg om. Alle er studenter, men ikke alle studenter mener det samme om hva som er god politikk for studenter. Venstrealliansen vil diskutere seksuell trakassering som et arbeidsmiljøproblem og ikke et omdømmeproblem. Til nå har ingen andre ville tatt opp dette. Venstrealliansen vil diskutere om oljeindustrien særbehandles på campus og i forskning gjennom Petroleumsdagen. Ingen andre vil dette. Vi vil jobbe mot skolepenger. Blå liste vil jobbe for, mens de andre som stiller til valg ikke sier noe om hva de mener. Venstrealliansen mener noe og vi står for det. Vi vil kjempe for studenters beste ut fra vår politiske overbevisning, når du stemmer på oss vet du hva du får!

Powered by Labrador CMS