"Jeg kan med sikkerhet si at mulighetene for å påvirke, de finnes," skriver Maika Marie Godal Dam.

Studentdemokrati fylt med farger!

"Engasjer deg i valg, i fagutvalg, studentforening, i studentparlament og i velferdsting," skriver Maika Marie Godal Dam i dette innlegget.

Publisert Sist oppdatert

Debattregler i Universitas

• Vil du få din mening på trykk i Universitas? Send innlegget ditt på e-post til debatt@universitas.no.

• Typiske innlegg er mellom 1500 og 2500 tegn, inkludert mellomrom.

• Lengre innlegg kan vurderes i noen tilfeller. Vi tar oss retten til å forkorte innlegg.

• Vi trykker ikke innlegg som har vært publisert i andre aviser, eller som er hatske og trakasserende

• Legg ved et breddebilde av deg selv i e-posten.

• Frist for innsending av innlegg til papiravisen er søndag kl. 17.

I forrige utgave av Universitas kunne en lese masse om studentparlamentsvalget ved UiO. Valget males i ulike farger: For noen er valget rødt, gult, grønt og blått med et stort meningsmangfold proppfullt av engasjerte studenter. For andre er valget grått, brunt og sort, og selve representasjonen av følelsen av avmakt, av at studentdemokrati er noe fjernt og irrelevant, og uten påvirkningsmulighet.

Les også: "Vi er dine tillitsvalgte, bli gjerne med på laget!"

Etter å ha ledet Velferdstinget, det høyeste studentpolitiske organet i Oslo og omegn, i snart ett år, vil jeg slå et slag for at valg og studentdemokrati er fullt av farge. Jeg kan med sikkerhet si at mulighetene for å påvirke, de finnes. Det siste eksemplet på dette ligger i samme avis. Egenandelen på SiOs psykiske helsetjenester har i flere omganger blitt kritisert av studentene. Denne skal nå fjernes — takket være studentene som har kjempet for å bli hørt. I høst sikret vi også fem millioner kroner i Oslo-budsjettet til studentene og studenthuset som kommer i St. Olavs gate 23. Når studentrepresentantene i Velferdstinget mener noe sterkt nok, så får en rokket selv på et milliardkonsern som SiO.

Vi er ingenting uten studentenes støtte, og det starter derfor med oss alle

Studentdemokrati er kompliserte greier, ofte forvirrende for den jevne student. Men det er ikke tvil om at det sunneste for et studentdemokrati, er engasjerte studenter. Vi er ingenting uten studentenes støtte, og det starter derfor med oss alle. Jeg skriver dette for å oppfordre deg til å engasjere deg. Engasjer deg i valg, i fagutvalg, studentforening, i studentparlament og i velferdsting. Etter et år med opp- og nedturer, utfordringer og gjennomslag, så vil jeg som sittende leder av Velferdstinget i Oslo og Akershus oppfordre nettopp deg som ønsker å gjøre en endring for studentene, om å stille til valg.

30. mai velger Velferdstinget nye tillitsvalgte. De velger hvem som skal være din stemme opp mot både SiO og politikerne i Oslo og Lillestrøm. Har du en liten stemme inni deg som vil se forandring, ja da håper jeg at du vil snuse på muligheten til å stille til valg!

Det er mange måter å engasjere seg på, og man må ikke stille til valg for å være med. 19. mai arrangerer Velferdstinget sofaprat med de som ønsker å bli din stemme det kommende året. Bli med og snakk med de håpefulle om hvordan de planlegger å gjøre Oslo til en bedre studentby!

Så bli med å hindre at studentdemokratiet blir enda en utgave av Fifty Shades of Gray — bli heller med å male det i regnbuens farger!

Les også: "Studentvalget 2022: Ønsker du å bli hørt, må du stemme"

Powered by Labrador CMS