Universitas 14. november 2007

Svar til Marius Seljedal i LNU

Publisert Sist oppdatert

Internasjonal konsulent i Landsforbundet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU), Marius Seljedal, skriver i et innlegg i Universitas, 14. november, at undertegnede gjennom sitater fra Seljedal fremstiller LNU negative til demokratiprosjektet til Studentenes Landsforbund (StL), som de støttet med økonomiske midler.

Undertegnede deltok på demokratiseminaret, som ble holdt i Dnepropetrovsk, der Seljedal også var til stede. Gjennom fire dagers overværelse av seminaret, samt samtaler med Seljedal, er mitt helhetlige inntrykk at Seljedal ikke stiller seg generelt negativ til prosjektet, men nettopp har påpekt at noe av opplegget på turen kunne vært gjort annerledes. Det er også det jeg har skrevet.

Jeg knytter sitatene hans til antall deltakere på seminaret. Men jeg skriver ikke annet enn at «Seljedal registrerer den lave deltakelsen.» Det var skrevet på grunnlag av en samtale vi hadde om nettopp deltakelsen på seminaret. Videre hevder Seljedal å ha blitt feilsitert der jeg siterer: «Jeg vil skrive en rapport der jeg vil foreslå hva som må forandres på.» Dette mener jeg ikke er feilsitering av Seljedal. Seljedal hevdet selv at han har sagt at «vi kommer med råd til organisasjonene.» I samtalen sitatet er hentet framkom det at disse rådene nettopp vil innebære oppfordringer til forandringer ved opplegget. Det kan også tenkes at Seljedal i samtalen ikke benyttet seg av de samme diplomatiske formuleringene som i forrige ukes innlegg i Universitas.

Powered by Labrador CMS