Deprimerende tilstander

Publisert

Kulturutvalget ved Det Norske Studentersamfund (DNS) ønsker å svare på de spørsmål som ble stilt i forrige utgave av Universitas. Vi antar at Studentparlamentet (SP) forstår at vi ikke kan stå inne for Universitas’ alltid like originale vinklinger på sine saker. Vårt utspill inneholdt nemlig også en skarp kritikk av DNS, som lenge har vært fraværende i universitetspolitikken. At Universitas ikke ser forskjell på Kulturutvalget og Studentaksjonen er heller ikke noe vi kan hjelpe for.

Hvorfor fremstiller de det som om det er en nødvendig konflikt mellom SP og et eventuelt debattmiljø på DNS?

Det er ikke nødvendig med konflikt mellom et mer politisk Studentersamfund og SP. Men vi valgte å fremstille en kritikk fordi denne oppgaven, den offentlige delen av studentpolitikken, burde jo SP selv stå for. Men for ikke å kritisere ukonstruktivt, foreslår vi at DNS godt kan ta den rollen.

Hvilke saker er det Nystrand/Kirchhoff mener Studentparlamentet ikke tar opp, som studentene er opptatt av?

Her kunne vi nevnt undervisningskutt eller de virkelig negative konsekvensene av Prosess faglige prioriteringer, men vi tror problemet egentlig er mer dyptgående. SP har nemlig utviklet lobbyismen som sin foretrukne arbeidsform. Dette har vært effektivt og båret mange frukter, men man har også fått den konsekvensen at det ikke er spesielt fordelaktig å ha en offentlighet rundt studentpolitikken.

Hvordan vil Nystrand/Kirchhoff møte det problemet som mange av de engasjerte studentene ved UiO allerede kjenner: Hvordan få engasjement for prosjektet?

Dette spørsmålet går rett til sakens kjerne. Kulturutvalget innser selvfølgelig at det er vanskelig med en slik mobilisering, men vi velger å tro at dersom man gir studenter muligheten til å engasjere seg, så vil de ta den.

Vår plan for å politisere Chateau Neuf er som følger: Begynne med avstemminger etter debatter, arrangere to-tre universitetspolitiske debatter hvert semester som kan ende som innstillinger til SP, og fremstille resolusjoner med politisk brodd i medlemsmøtet til DNS, der alle medlemmer har stemmerett.

- Vi har ikke tenkt til å erstatte Villa Eika med Chateau Neuf, og vi tror heller ikke alle studenter kommer til å våkne opp med brennende politisk engasjement i morgen.

Nei, vi har ikke tenkt til å erstatte Villa Eika med Chateau Neuf og vi tror heller ikke alle studenter kommer til å våkne opp med brennende politisk engasjement i morgen, men situasjonen, slik den er i dag, er faktisk så deprimerende at hvert steg i riktig retning teller.

Powered by Labrador CMS