Engasjement i studentforeningen

Publisert

Universitas har i sin utgave 3. oktober en artikkel med overskrift «metta organisasjonsmerknad». Undertegnede sitter igjen med følelsen av at saken Universitas trykket ikke står i stil med hva som ble sagt. Jeg ønsker derfor å gi et noe mer nyansert bilde av saken.

Studentforeningen ved Handelshøyskolen BI i Oslo (SBIO) er en relativt ny studentforening, og er et resultat av fire studentforeninger som slo seg sammen, da BI-skolene i Oslo og omegn flyttet til Nydalen. Per i dag har SBIO ca 800 aktive studenter, av hele ca 5500 heltidsstudenter som går på skolen.

SBIO består blant annet av linjeforeninger, utvalg og prosjekter. Utvalgene og prosjektene arrangerer arrangement av både faglig og sosial karakter: Disse arrangementene er ofte populære, og de aktive er med både på den organisatoriske delen, og selve gjennomføringen.

BI er en stor skole, og har en stor studentmasse. Markedsføring av arrangementene er ofte alfa og omega. Det viser seg ofte at de store og mest kjente arrangementene er de som er mest attraktive både i det organisatoriske arbeidet, samt deltakelsen på arrangementet. Det er ofte en hard start dersom et nytt arrangement skal vekke interesse, i alle fall bort i fra et annet.

Når det kommer til prosjektene som utføres i regi av SBIO er disse godt kjent blant studentmassen, og oppslutningen rundt disse er svært bra på deltakersiden, men det er her derimot vanskelige å rekruttere folk til styrene. Om dette skyldes frykten for arbeidsmengde, eller tanken på at man ikke er kompetent nok i vervet, er bare noen tanker om hvorfor kanskje ikke studenter søker. Uansett, alt arbeid i SBIO er ulønnet og tuftet på frivillig arbeid.

I korte trekk kan man si at ut i fra antall aktive studenter, og antallet heltidsstudenter ved BI i Oslo, ligger BI studentene godt an i forhold til det å engasjere seg i studietiden igjennom studentforeningen. Sammenlignet med andre læringsinstitusjoner i Oslo, kan BI skilte med en studentforening som bare øker og øker antallet med aktive studenter, år etter år. Et bilde av at BI-studenter vil være med på moroa, men ikke organiseringen, er et bilde jeg ikke kjenner meg igjen i, og et bilde som ikke stemmer med virkeligheten.

Powered by Labrador CMS