Universitas 3. oktober 2007.

Når små feil får store konsekvenser.

Publisert Sist oppdatert

Mener virkelig journalisten at flyreise til Istanbul og 40 euro er «nærast gratis»(..)?

En av Universitas’ journalister skriver (3.okt) at det «bare» er 5 av 1300 studenter i statsvitenskap som har meldt seg på en konferanse i Istanbul. Artikkelen har så mange unøyaktigheter og feil at resultatet er elendig. Mener virkelig journalisten at flyreise til Istanbul og 40 euro er «nærast gratis» – og at det er lett å hoppe på noe sånt? Tror hun at alle de 1300 som står på mailinglisten leser e-posten sin, og det attpåtil i helgen? Og skjønner ikke journalisten at en økning på 3 personer (fra 2 til 5) på en slik konferanse ikke er et eksempel på lavt engasjement?

Videre, overskriften – «Slit med engasjement» – stemmer ikke med innholdet! Både Luisa Book og undertegnede sier at studentengasjementet IKKE er lavt. Journalisten skriver og at «mange studentorganisasjoner strevar med å vekke studentengasjement.» Mulig dette gjelder for noen studentforeninger, men foreninger som Studentersamfundet, andre fagutvalg på SV-fakultetet (blant annet sosiologi) og Samfunnsvitenskaplig Fakultetsforening (SVFF) viser at engasjementet er bra. Universitas rapporterte selv i forrige nummer om et nytt tidsskrift – Irini – utgitt av studenter på Peace and Conflict Studies. Og snart kommer det flere. «Metta organisasjonsmarknad?»

Særlig ille er det at statsvitenskap trekkes frem som et eksempel på lavt engasjement. Våre foreninger teller til sammen 60 personer. Så mange har det ikke vært på flere år, og det arrangeres i et forrykende tempo! Hvordan dekkes dette av Universitas? Da Fagutvalget fikk Stoltenberg på besøk var overskriften: «Statsminister på friertokt,» og Fagutvalget ble ikke nevnt. Tittelen var i beste fall tabloid og upresis. Videre sørget Fagutvalget for at Erling Lae og Rune Gerhardsen duellerte om Oslo-politikk i SV-kantinen, rett før valget. I en notis presterte Universitas å presentere Dagbladet som hovedarrangør. Hvorfor snakket ikke journalisten med oss?

Og hvor var Universitas når Fagutvalget arrangerte Aktualitetssymposium med navn som Jan Egeland, Kåre Willoch og Benson K. Whitney? Og hvor er Universitas når vi har akademiske frokostseminarer annen hver uke? Det begynner klokken 08.15 om morgenen, men rundt 60-70 studenter møter hver gang! Er det lavt engasjement?

På statsvitenskap er både organiseringen og oppmøte fra studentene (og professorene!) veldig bra. Vi jobber imidlertid hardt for å videreutvikle dette, men da hjelper det ikke at Universitas sprer slike myter! Ingen vil vel være med i forening med lavt engasjement!? Hvis denne artikkelen er representativ for Universitas’ journalistikk, blir jeg i likhet med andre skuffet og skremt. Skjønner de ikke at slike «små» feil får store konsekvenser?

Powered by Labrador CMS